Menu
in

Transpiri mult? Te îngrași? Îți cade părul? Tiroida bolnavă trimite semnale clare. Iată care sunt acestea

Tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc de boli ale tiroidei. Dar mulți dintre noi nu ne dăm seama că este bolnavă. Iată ce ne spune tiroida bolnavă și cum putem avea grijă de ea.

Chiar dacă cântărește numai 20-30 grame, este extrem de importantă pentru buna funcționare a corpului uman, în special a metabolismului nostru.

Glanda tiroidă este un mic organ endocrin (care produce hormoni) situat în regiunea gâtului. Cei mai importanți hormoni produși de ea sunt: ​​tiroxina (numita T4) si triiodotironina (T3).



Din păcate, experții sunt alarmați pentru că atât în România, cât și în lume, de mai mulți ani, există din ce în ce mai mulți oameni care suferă de diferite tipuri de boli tiroidiene, inclusiv pentru hiperactivitatea sa, hiperactivitate care duce la inflamație sau cancer. Conform ultimelor estimări, peste 20% din populația lumii suferă de boală tiroidiană.

Dar problema este că persoanele bolnave de tiroidă nu recunosc simptomele asociate cu aceasta (sau minimalizează) și, prin urmare, boala nediagnosticată care le distruge pe ascuns corpul.

Există două mari probleme: când tiroida produce prea mulți hormoni , avem de-a face cu hipertiroidism. În cazul în care produce prea puțini hormoni, este vorba de hipotiroidism.

Organismul a cărui tiroidă este bolnavă trimite multe semnale de alarmă.

– Detectarea precoce a afecțiunilor tiroidiene permite inițierea unui proces adecvat de tratament și limitează multe complicații grave de sănătate. Pierderea rapidă în greutate, creșterea în greutate, letargia, caderea părului, iritabilitatea, slăbiciunea sau dificultatea de concentrare sunt unele dintre simptomele care sunt adesea subestimate, dar tipice hipotiroidismului. Problemele tiroidei pot duce la boli cardiovasculare, depresie, disfuncții sexuale, infertilitate sau anxietate.

Hiperactivitatea tiroidei este adesea însoțită de un sentiment de căldură, transpirație crescută, dificultăți de respirație, palpitații sau mâini tremurânde.

Hipotiroidia se manifestă cu insomnie, palpitații frecvente, un apetit crescut urmat de o pierdere inexplicabilă în greutate, o stare de agitație constantă, atacuri de panică sau schimbări bruște de comportament.

Din păcate, hipotiroidismul și hipotiroidismul pot coexista. De aceea este atât de important, dacă observăm un simptom, să ne adresăm medicului.

O tiroidă bolnavă se poate manifesta în multe alte moduri, inclusiv prin mărirea glandei tiroide, care este clar vizibilă și palpabilă. O persoană bolnavă are o circumferință mărită a gâtului, de multe ori suferă și o presiune în trahee, care cauzează dificultăți și dificultăți de respirație.

Dar acesta nu este sfârșitul listei de posibile simptome.

Cum să preveniți boala tiroidiană

Experții subliniază că multe cazuri de boală pot fi evitate. Cum?

– Există mulți factori care cresc riscul de a dezvolta boală tiroidiană. Unul dintre cele mai importante este stresul, care slăbește în mod semnificativ sistemul nostru imunitar. Riscul este, de asemenea, crescut de stimulente și de diferite tipuri de toxine de mediu, inclusiv smog. Prin urmare, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii, trebuie să avem grijă mai mult de igiena vieții noastre. Aceasta înseamnă limitarea stresului, promovarea mâncării sănătoase, a somnului foarte mult, dar și a excursiilor în natură.

Există impresia că doar lipsa de iod poate duce la afecțiuni ale tiroidei. Excesul de iod este la fel de periculos. Excesul de iod din dieta poate provoca, printre alte boli tiroidiene autoimune, cum ar fi boala Graves sau boala Hashimoto. Crește în ultima vreme numărul bolnavilor de cancer tiroidian.

De aceea orice simptom trebuie să te trimită la un consult de specialitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version