in

Femeile au nevoie să doarmă mai mult decât bărbaţii. Îşi solicită creierul mai mult

Să stabileşti un program în minte în timp ce găteşti, să răspunzi la telefon şi să aşezi masa în acelaşi timp, realizarea activităţilor multiple este chiar un talent ascuns al femeilor care, de cele mai multe ori, duce la stres şi epuizare, informează The Guardian.

Se pare că, rezultatele unui studiu, explică numărul de ore de somn pe care o femeie trebuie să-l atingă pentru a rămâne sănătoasă, să radieze şi să fie productivă.


Cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit că, cu cât îţi foloseşti mai mult creierul pe timpul zilei, cu atât mai mult trebuie să se odihnească în timpul somnului. Totodată, rezultatele au arătat că, cu cât femeile realizează mai multe activităţi în acelaşi timp, cu atât creierul lor lucrează într-un mod mult mai complex. Aşa că, acestea necesită mai multă odihnă.

„Creierul femeilor este mult mai complex decât cel al bărbaţilor şi, tocmai de aceea au nevoie de mai mult somn”, a spus profesorul Jim Horne, autorul studiului.

În medie, un adult are nevoie de 6-8 ore de somn pentru a se recupera în urma activităţilor realizate de-a lungul zilei. Femeile au nevoie de încă 20 de minute de somn spre deosebire de bărbaţi. De asemenea, s-a descoperit faptul că, femeile care se odihnesc prea puţin, sunt predispuse la anumite probleme de sănătate precum probleme cardiovasculare sau de diabet, depresie, stres şi anxietate.

Mit sau realitate: Alcoolul omoară neuroni?

6 alimente care vă îmbătrânesc. Vedeţi cum să înlăturaţi efectele!

Motivul pentru care majoritatea femeilor din UK nu fac duş în fiecare zi

Puneţi bani deoparte pentru bătrâneţe! Apocalipsa pensiilor vine după 2030

Motivul pentru care alcoolul stimulează fertilitatea şi atracţia sexuală