in

Șamponul poate da dependență, la fel ca drogurile, ai grijă cu ce te speli pe cap

Produse tot mai performante și mai râvnite de femei apar pe piață în fiecare an. Astfel, se poate spune că industria cosmetică este cea mai dedicată consumatorilor și are cel mai mult de câștigat din asta. Unele produse de îngrijire ajung însa sa creeze o anumită dependență, un atașament emoțional pronunțat al consumatorului față de un anumit produs.

Șampoanele fac parte dintre produsele cele mai iubite de femei. Acest produs de îngrijire înlătură uleiurile naturale produse de scalp. Dacă folosim zilnic șampoane nepotrivite pentru tipul nostru de păr, ajungem să distrugem ciclul normal de hrănire al rădăcinii părului, astfel părul ori se va usca, ori se va îngrășa mai des. Dacă vă simțiți părul murdar, îmbâcsit sau prea uscat la scurt timp dupa ce ați spălat părul, este posibil sa fiți dependenți de șampon. Încercați să nu vă spălați zilnic părul și consultați un dermatolog pentru a găsi șamponul ce vi se potrivește.

Crema hidratantă poate ajunge ușor pe lista produselor ce pot crea dependență. Majoritatea cremelor hidratante conțin apă, lipide, proteine – elemente conținute și de piele. O cremă folosită în exces păcălește pielea, pentru că aceste elemente necesare sănătății ei sunt suficiente, iar pielea ajunge să nu mai hrănească stratul superior. Astfel, pielea devine dependentă de crema ce îi oferă hidratarea necesară.

Balsamul de buze poate deveni un produs ce creează o dependență mentală, dar și fizică. Cu cât folosim mai des acest produs, cu atât devine mai ineficient. Suprafața buzelor este protejată și hidratată de balsamul de buze prin sigilarea hidratării naturale. Dacă oprim folosirea „strugurelului”, buzele încep să se crape și să fie mai sensibile la iritații. Putem evita folosirea balsamului de buze ce conține acid salicilic, fenoli, mentol și putem alege balsamuri pe bază de uleiuri naturale (cocos, shea, cacao). Există grupuri de ajutor pentru persoanele care nu pot scăpa de această dependență.Apa de gură cu alcool înlatură un strat superficial de mucus din interiorul gurii, ceea ce crește sensibilitatea la bacterii. Bacteriile duc la un miros neplăcut al gurii ceea ce duce la folosirea, din nou a apei de gură. Un cerc vicios din care se iese destul de greu.

Produsele de makeup pot transforma o femeie într-o adevărată colecționară. Dacă obișnuiești să cumperi produse de care nu ai nevoie, pe care nu ajungi să nu le folosești sau nu te poți despărți de ele chiar dacă expiră, înseamnă ca esti dependentă de produsele de makeup. Încearcă să-ți rezolvi problemele de natură emoțională înainte de a-ți achiziționa și mai multe produse de care nu ai nevoie cu adevărat!

Sursa: Unica.ro
CITITI MAI MULT:

Ce se întamplă cu părul daca nu folosiţi şampon timp de un an

S-a descoperit „elixirul tinereții”. Ar putea stopa îmbătrânirea și trata o boală ciudată și rară

Tratament natural eficient şi uşor de preparat pentru îndepărtarea ridurilor

Obiceiuri nesănătoase care vă pot îmbătrâni prematur tenul

 

Atenție la pasagerii clandestini! Poți fi amendat chiar dacă nu știi de prezența lor în autovehicul

Omul care „lupta” pentru DIASPORA recunoaște că este omul lui Băsescu