in

Uitați de Brexit. În Marea Britanie a apărut o problemă mai gravă: Sunt oile alergătoare sau nu?
O petiție inițiată de apărători ai drepturilor animalelor și semnată de 65.000 de persoane a cerut interzicerea curselor de… oi. Ultima cursă de acest gen s-a ținut în localitatea Masham, din nordul Angliei.

Militanții pentru drepturile animalelor susțin că aceste curse sunt „nemiloase”, însă crescătorii de ovine spun că animalele lor sunt „adevărate alergătoare”.

Samantha Francis militantă pentru drepturile animalelor și inițiatoarea petiției, este de părere că oile sunt animale „timide și liniștite” și că aceste curse sunt ”o exploatare groaznică și degradantă”.

„Animalele nu sunt o sursă de divertisment pentru oameni”, a adăugat aceasta.

De cealaltă parte, Graham Bottley, crescător de oi și participant la curse, o contrazice pe iubitoare de animale. „Oile sunt adevărate alergătoare… Mieii își petrec timpul alergându-se unul pe celălalt, iar oile adulte aleargă primăvara și la începutul verii”, a explicat acesta pentru „Ripon Gazette”. ‘

„Dacă le puneți mâncare pe o pajiște, vin alergând. Oile aleargă, iar acest lucru nu le stresează deloc”, a continuat el.

Francis, care vizează interzicerea totală a curselor de oi, a reușit, cu sprijinul organizației americane pentru apărarea drepturilor animalelor PETA, să anuleze cursele tradiționale din Moffat, Scoția, în august, și pe cea din Llandovery, în septembrie.
Londra. Dispar zeci de mii de locuri de muncă în domeniile bancar și financiar. „Nu putem aștepta la nesfârșit”

Anunțul care i-a înfuriat pe englezi. Un lanț hotelier vrea vorbitori de română pentru slujbe la curățenie