in

Unul din opt tineri din Marea Britanie nu a văzut niciodată o vacă adevărată
Unul din opt tineri din Marea Britanie nu a văzut niciodată o vacă în reală, potrivit unui sondaj.

În timp ce unii dintre ei au văzut o vacă la televizor, tinerii între 18-24 de ani din Marea Britanie sunt atât de nefamiliarizați cu mediul rural, încât nu au văzut niciodată vaci. O cincime a răspuns că niciodată nu au părăsit orașul în care locuiesc.

Cercetarea a constatat, de asemenea, o lipsă substanțială a cunoștințelor în rândul adulților tineri, atunci când vine vorba de fructe și legume de bază.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați nu știu că vara se cultivă căpșunile și nouă din zece nu știu că napii cresc cel mai bine iarna.

Patru din zece mărturisesc că cunoștințele lor despre mediul rural sunt “sărace” sau “extrem de sărace”.

Doar doi din zece cred că ceea ce cunosc despre mediul rural se încadrează la cunoștințe “bune” sau “excelente“.

Fostul cântăreț al JLS, JB Gill, care a început recent să practice agricultura după ce și-a petrecut viața în Londra, încurajează tinerii să-și îmbunătățească cunoștințele despre viața la țară.

„Ar fi minunat dacă oamenii mai tineri ar putea să ajungă o zi în mediul rural pentru a vizita o fermă”, spune el.

„Astfel, ei pot experimenta munca pentru furnizarea de produse alimentare esențiale, cum ar fi laptele, ouăle și legumele – ce pot fi luate cu ușurință”, a mai declarat acesta.

Președintele Fondului Rural Princial, Lordul Curry de Kirkharle a adăugat: „Ca națiune, ne-am mândrit întotdeauna cu peisajul nostru frumos și divers. Dar această cercetare arată că o mare parte a tinerilor au pierdut legătura cu ceea ce zona rurală are de oferit și nu sunt conștienți de modul în care este produsă mâncarea”.

Sondaj șoc: Britanicii care au votat pro-Brexit vor acum cetățenia europeană
Jumătate din tinerii români se gândesc să părăsească țara în următorii cinci ani

A murit jurnalistul sportiv Cristian Țopescu. A fost redactor-șef al Redacției Sport a TVR și director adjunct al TVR