in

Bărbat de 47 de ani moare de COVID lung, la două luni de la externarea sa din spital

Un pacient de 47 de ani a murit din cauza așa-numitului COVID lung, la două luni după ce a părăsit secția de terapie intensivă de la Spitalul Blackpool Victoria.

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a ajuns la unitatea de terapie intensivă pe 29 mai, scrie Daily Mail.

El a petrecut 48 de zile conectat la un ventilator și a părăsit spitalul în iulie, fiind ultimul pacient supraviețuitor al primului val de la spitalul respectiv.

El declara în acel moment: „Eram sigur că voi muri. Cum poți mulțumi oamenilor care ți-au salvat viața?”

Roehl a murit joi, 15 octombrie, iar soția sa Stella Ricio-Ribaya, a declarat că acesta „nu și-a revenit niciodată” din efectele pe termen lung ale coronavirusului și se teme că ar putea fi una dintre numeroasele tragedii ale acestei forme a bolii.

„COVID-ul lung”, o formă înspăimântătoare a bolii care a schimbat lumea. Ce simptome acuză cei infectați

Marți, bărbatul a suferit un stop cardiac, apoi a intrat în comă și a murit joi.

„Nu a mai fost niciodată același. Vă rugăm să urmați sfatul guvernului, astfel încât să putem opri acest virus. A fost luat prea curând. Nu mai vrem ca oamenii să moară”, a spus văduva îndurerată.

Cauza principală a morții a fost stopul cardiac, cauza secundară fiind denumită fibroză pulmonară post-Covid, a spus un prieten al victimei.

Mark a adăugat: „A avut mult timp Covid. Respirația lui nu a mai fost niciodată aceeași și nu mai putea  urca scările. A ajuns la spital de mai multe ori”.

Kevin McGee, director executiv al Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, a declarat că personalul a fost devastat la moartea lui Roehl Ribaya.

McGee a adăugat: „Am fost extrem de întristați când am auzit despre moartea lui Roehl și gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa în acest moment trist”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nordul Londrei: Băiat de doi ani, împușcat de un motociclist rămas neidentificat. Se oferă recompensă

COVID-19: Explozie a numărului de decese în Marea Britanie. 241 de morți în 24 de ore, numărul cazurilor depășește 21.000

COVID-19: Explozie a numărului de decese în Marea Britanie. 241 de morți în 24 de ore, numărul cazurilor depășește 21.000