in

Hacker român condamnat în Irlanda de Nord. Ce au găsit polițiștii în casa acestuia întrece orice închipuire

Un român a primit o sentință de trei ani de închisoare în Irlanda de Nord, pentru o operațiune sofisticată de phishing cibernetic.

Daniel Marincu, de 32 de ani, a fost arestat în Belfast, în luna iunie a anului trecut, în urma unei operațiuni a poliției nord-irlandeze.

El a pledat vinovat în septembrie 2017, pentru o serie de infracțiuni de fraudă bancară. După arestarea sa, el a petrecut 15 luni în arest și a fost condamnat la o sentință de trei ani de închisoare din care va executa restul pedepsei. De asemenea, Marincu va fi deportat în România.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Poliția a intrat în apartamentul românului în timpul unei acțiuni în legătură cu traficul de persoane și prostituția controlată. În timpul percheziției apartamentului,au fost confiscate diverse dispozitive și echipamente informatice.

Detectivii au examinat dispozitivele găsite în casa lui Marincu și au descoperit un volum mare de materiale legate de crearea de mailuri folosite la phishing, site-uri web false și recoltarea datelor cu caracter personal de pe cardurile de credit.

Iată ce au descoperit polițiștii în laptopul românului:

– Mai mult de 20 de milioane de adrese de e-mail;

– Fișiere care puteau fi utilizate pentru a crea e-mailuri spoof asociate cu companii precum PayPal, Apple și o varietate de instituții financiare;

Scripturi care puteau trimite câte 68.000 de mail-uri o dată;

– Au fost identificate 133 pagini web false legate de 42 de entități online diferite, cum ar fi PayPal, HMRC și diverse bănci;

– Au fost recuperate informații personale referitoare la aproximativ 862 persoane, care corespundeau conturilor legate la mai multe instituții financiare;

– Conturi de e-mail identificate ca fiind utilizate de paginile web falsificate pentru colectarea informațiilor furnizate de victime.

Români arestaţi la Londra pentru “phishing”

Fraude prin E-Bay: Percheziţii în România, Germania şi Italia. 29 de români acuzaţi că au furat 1 milion de euro

Premierului Theresa May i se clatină scaunul. Se pregătește debarcarea premierului britanic?

Ryanair a furnizat informații false sutelor de mii de pasageri afectați de anularea zborurilor