in

Mii de tineri români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. Marea Britanie, prima opțiune

Peste 11.000 români optează pentru studiile în străinătate în fiecare an. Motivul, spun ei, ar fi  legat de modalitățile de predare diferite, dar și de latura practică a cursurilor.

Potrivit datelor furnizate de UNESCO Higher Education Statistics, în ultimii 2 ani, numărul celor care aleg programe de studiu în străinătate a crescut cu șase procente. Începând cu 2017, peste 35.000 de români au statut de studenți internaționali, 90% dintre ei fiind înscriși la universități din Europa, scrie Business Magazin.

România este din acest punct de vedere pe locul 5 în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cei mai mulți studenți care învață în străinătate, după Germania, Franța, Italia și Grecia.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Destinațiile de studiu preferate ale românilor sunt Marea Britanie, Danemarca, USA, Germania și Olanda.

Marea Britanie este prima opțiune în rândul celor care doresc să urmeze un program de licență, masterat sau MBA în străinătate.

Sistemul academic din străinătate oferă surse de finanțare sau împrumuturi guvernamentale, care să acopere o parte din cheltuieli sau taxa de școlarizare. De exemplu, cei care optează pentru un program de licență sau de masterat în Marea Britanie pot obține un împrumut guvernamental, care asigură integral taxa pe parcursul anilor de studiu.

Rambursarea ambelor împrumuturi se face în condiții foarte avantajoase pentru absolvenți și doar în momentul în care sunt angajați și câștigă un anumit venit anual.

Similar, un astfel de împrumut este pus la dispoziție studenților în Olanda, unde taxa de școlarizare este de aproximativ 2.000 EURO/an. În alte țări, tinerii nu au nevoie de accesarea unui împrumut, deoarece studiile sunt gratuite (Suedia, Danemarca) sau se percep taxe minime (Germania, Franța).

Masterand român în IT, premiat la Cambridge. Cel mai bun din peste 100 de studenți din SUA și UK

Inteligență la export: Universitățile britanice au venit în România să ia cei mai buni studenți

Universități din Marea Britanie vin să recruteze studenți în România

Doi șoferi români transportau hașiș de 12 milioane de euro spre Marea Britanie

Mesaj dur către Theresa May: „Redresați-vă sau cedați locul!”