in

Noua Britanie, cutremur DEVASTATOR. ALERTĂ de tsunami!

Institutului american de geofizică (USGS) a anunțat că, marți, 14 iunie, a avut loc un puternic cutremur în Papua Noua Guinee din Pacificul de Sud, în regiunea Noua Britanie.

Seismul a avut magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 22:58 (12:58 GMT).

Potrivit informațiilor furnizate de USGS, cutremurul a fost localizat inițial la 4,211 grade latitudine sudică și 152,481 grade longitudine estică, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agerpres.ro

În urma producerii seismului, la ora locală 23: 07 a fost emisă o avertizare referitoare la producerea unui potențial tsunami pentru regiunile învecinate.

Reamintim că un cutremur la fel de puternic a avut loc în această zonă, în luna martie. Atunci, seismul a avut 7,5 grade pe scara Richter și s-a produs la 55 de kilometri sud-est de Kokopo, capitala provinciei East New Britain, unde locuiesc aproximativ 26.000 de persoane.

Papua Noua Guinee este situată la joncțiunea a trei placi tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori generează tsunami.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Un polițist britanic s-a filmat în timp ce agresa sexual o femeie

VIDEO – Președintele Iohannis habar nu are întrebările de la referendum. Cum s-a făcut de râs în timpul unei declarații de presă