Menu
in

Recomandările medicilor: adăugaţi salata în meniul de Paşte



Mâncarea de Paşte, bazată pe carne de miel, este foarte greu de digerat, la fel şi alcoolul în exces, de aceea medicii nutriţionişti recomandă porţiile mici, adăugarea în mediu a salatelor şi reducerea consumului de băutură.

Pentru a preveni apariţia afecţiunilor digestive, profesorul Mencinicopschi- medic nutriţionist a dat următoarele sfaturi, consemnate de ziarul “Gândul”:

“În cele trei zile de sărbătoare, vom mânca preparate tradiţionale eşalonat. Nu trebuie să asociem toate mâncărurile grele, caracteristice sărbătorii de Paşte la o masă. Nu este recomandat să amestecăm la aceeaşi masă drob, ciorbă şi friptură de miel, stufat şi cozonac, chiar dacă aceasta durează cinci ore”.

El spune că masa de Paşte ar trebui să înceapă cu nişte salate care prepară sistemul gastro-intestinal, sucurile gastrice pentru a putea primi mâncărurile grele.

“Putem începe masa cu o salată verde, o salată de crudităţi sau specifice anotimpului, adică de urzici, leurdă, păpădie. Acestea sunt foarte sănătoase având efecte detoxifiante foarte puternice. Apoi să ne rezervăm o porţie de drob, după care facem o pauză de o oră în care bem ceai sau altă băutură nealcolică şi ne plimbăm, facem mişcare. După o oră mâncăm un alt fel, de exemplu friptură la care asociem legume la grătar“, a adăugat Mencinicopschi.

El a criticat obiceiul, mai nou al oamenilor, de a mânca în noaptea de Înviere după ce vin de la Biserică. “În tradiţia creştină masa de Paşte începea a doua zi după ce erau sfinţite bucatele şi nu noaptea” (…)

Apoi, potrivit nutriţionistului, primirea Învierii în stare de ebrietate nu onorează pe nimeni. “Să fim foarte atenţi cu consumul de alcool, pentru că în combinaţie cu alimentele tradiţionale din carne de miel şi cu cozonacul pot crea reale probleme de sănătate@.

Există însă alimente mult mai uşoar de digerat decât cele din carne de miel, iar acesta sunt cele pe bază de carne de curcan. “Există meniuri în care mielul poate fi înlocuit cu carne de curcan bine preparat sau peşte, cel mai vechi simbol al creştinismului. Pentru a ne simţi confortabil să fim mai moderaţi şi să respectăm câteva indicaţii care ne vor da satisfacţia unui Paşte fericit”.

Integral pe Gândul.info

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version