in

Rețeta săptămânii: Chef Loredan vă recomandă Chocolate BrownieChocolate Brownie este cea de-a doua rețetă pe care Loredan Gargalâc, Executive Chef la un restaurant de lux din Anglia, profesionist de excepție în domeniul gastronomic, o prezintă cititorilor Ziarului Românesc.

Am încercat multe rețete de-a lungul carierei mele, însă aceasta este cea mai specială rețetă pe care am creat-o și testat-o, o rețetă care este și în meniul meu actual.

Ingrediente

 

  • 375 g unt moale
  • 375 g ciocolată dark
  • 6 ouă
  • 2 păstăi vanilie
  • 150 ml de Martini Asti (vin demidulce spumos)
  • 500 g zahăr pudră
  • 225 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 300 g nuci tocate
  • 300 g ciocolată albă

Mod de preparare

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Se topește untul împreună cu ciocolata în Bain-Marie. Păstăile de vanilie se taie pe lungime în jumătate și cu spatele cutițului se scot semințele.

Se face Zabaione (zahărul, vanilia, ouăle și Martini Asti se bat spumă). Se pot folosi telul sau mixerul. Se cerne făina după care se amestecă împreună cu sarea.

După ce ciocolata s-a topit, se dă la o parte și după 5 minute adăugăm zabaione, nucile tocate, făina și se amestecă încet până se omogenizează, apoi se toarnă într-o tavă care în prealabil a fost tapetată cu hârtie pergament.

Se coace la 180 de grade C pentru aprox. 25 min (depinde de formă / dimensiune).

După 25 de minute verificăm la fiecare 5 minute până când aceasta este gata, având însă grijă ca suprafața să fie fermă. Testul cu scobitori din păcate nu vă va ajuta la această rețetă, însă ne va spune dacă este încă lichid în mijloc sau nu.

După ce scoatem prăjitura de la cuptor și se răcește, vom observa că se va întări, asta din cauza ciocolatei. După ce s-a racit, băgăm tava la frigider și o lăsăm acolo pentru câteva ore, apoi o scoatem pe un tocător și o tăiem în formă pătrată.

Prăjitura se va păstra la frigider.

Înainte de fiecare servire se bagă la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru ca ciocolata să se înmoaie. Se așează pe o farfurie puțin adâncă și se servește, de preferat, cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată.

 

Loredan Gargalâc

Executive Chef la Redesdale Arms Hotel

High Street, GL56 0AW, Moreton in Marsh

email: [email protected] mobile: 07730 598710

Citeste si: Chef Loredan, bucătarul cu tricolor care a gătit pentru Gordon Ramsay

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prințul Charles, întâlnire cu Băsescu la Cotroceni

Hoţii din aeroportul Otopeni