in

Românii, cei mai mulți muncitori comunitari din Marea Britanie. Șomajul, la cele mai scăzute cifre

Creșterea numărului locurilor de muncă arată cea mai scăzută rată a șomajului în Marea Britanie din ultimii 44 de ani și o creștere a salariilor, potrivit Evening Standard.

Astfel, numărul angajaților a crescut cu 99.000, în primul trimestru al anului, ceea ce a dus rata șomajului la 3,8%, cea mai mică din 1974 până azi, potrivit cifrelor de la Oficiul pentru Statistică Națională.

Rata de ocupare a forței de muncă este de 76,1%, de la 75,6%, cea mai mare valoare înregistrată.

În condițiile în care salariile depășesc inflația și șomajul continuă tendința descendentă, șomajul a scăzut în ultimii cinci ani.

De asemenea, se așteaptă o creștere a salariilor cu 3,5% până la 4% pe termen lung.

Polonezii, chemați acasă din Marea Britanie: „Avem locuri de muncă”

Salariul de bază a crescut cu 3,3% în primele trei luni ale anului 2019, înainte de ajustarea pentru inflație, unul dintre cele mai rapide ritmuri de creștere din ultimul deceniu. Totuși, inflația ajustată a fost cu 1,5% mai mare decât în ​​urmă cu un an.


O mare parte din creșterea salariilor recente a fost determinată de un deficit de competențe în anumite sectoare, cum ar fi construcțiile și ospitalitatea, spun economiștii.

Există câteva vești bune pentru firmele care se confruntă cu o lipsă a forței de muncă, deoarece numărul cetățenilor UE care lucrează în Regatul Unit a crescut la un record de 2,38 milioane, în ciuda Brexit.

Câștigul de 98.000 de muncitori în ultimele trei luni îi are în primele rânduri pe cei veniți din România și Bulgaria.

Sărăcia, mai puternică decât Brexitul. Românii continuă să vină să lucreze în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia. Un român de 21 de ani acuzat de viol, găsit NEVINOVAT. Cum și-a demonstrat nevinovăția

Bătaie între mai mulți pasageri într-un avion Wizz Air care decolase de la Luton, avionul a anulat aterizarea din cauza lor