in

Theresa May: „S-ar putea să nu mai fie niciun BREXIT”

Theresa May a avertizat că Brexit-ul ar putea fi “oprit” dacă ea va fi îndepărtată de la conducerea Partidului Conservator și a guvernului britanic, scrie The Independent.

Noul lider nu ar avea timp să negocieze un nou acord, precizează premierul – adăugând: „Unul dintre primele lor decizii ar trebui să extindă [negocierile]- sau chiar să înceteze – aplicarea articolului 50″.

În același timp, Theresa May a promis să lupte pentru poziția sa, anunțând că va lupta în seara aceasta la votul de neîncredere al tuturor deputaților Tory „cu toate armele”.

Sir Graham Brady, liderul parlamentarilor conservatori, a anunțat că votul de neîncredere va continua.

Sir Graham a emis o declarație prin care a declarat că pragul a 48 de semnături – 15% din numărul total al deputaților conservatori – a fost “depășit”.

Votul va fi organizat între orele 18:00 și 20:00 în această seară, când toți cei 315 de deputați conservatori vor vota dacă ei mai consideră că doamna May ar trebui să continue în funcția de conducere.


În plus, este aproape sigur că Partidul Conservator al alege un președinte și prim ministru adept al Brexitului dur, care ar putea scoate Marea Britanie fără acord, dacă UE refuză să renegocieze.

„Un nou lider nu va avea timp să renegocieze acordul de retragere și să adopte legislația prin parlament până la 29 martie, astfel că unul dintre primele lor acte ar trebui să extindă sau să rezilieze articolul 50, întârziind sau chiar oprind Brexitul în momentul în care oamenii doresc să meargă mai departe cu situația asta”.

De cealaltă parte, laburiștii afirmă că „diviziunile interne ale conservatorilor pun în pericol locurile de muncă și nivelul de trai al oamenilor”

Arlene Foster, liderul Partidului Unionist Democrat (DUP), care susține puterea, a declarat că nu a fost “surprinsă” de evenimentele dramatice.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român de 64 de ani a jefuit o bancă din Luton. A plecat cu două geamantane de bani

Parlamentul European cere aderarea de URGENŢĂ a României la Schengen