in

Victimele COVID, cel mai mare număr din pandemie. Peste 1600 de decese anunțate în ultimele 24 de ore

Marea Britanie a anunțat astăzi, 19 ianuarie, un record de 1.610 noi decese din cauza coronavirusului, în cea mai mortală zi a pandemiei – însă numărul cazurilor a scăzut cu un sfert.

Numărul morților marchează o creștere bruscă, cu 30%, față de cele 1.243 de decese anunțate marțea trecută și aproape dublul numărului de victime din urmă cu o săptămână. Este a treia oară în 2021 când Marea Britanie înregistrează un număr record de decese zilnice, scrie Daily Mail.

Un alt record a fost înregistrat pe 13 ianuarie, au fost anunțate 1.564 de decese într-o perioadă de 24 de ore.

Experții spun că Marea Britanie va suferi mai multe astfel de recorduri, înainte ca acestea să scadă în cele din urmă.

Datele Oficiului Național de Statistică publicate azi au dezvăluit, de asemenea, că decesele din cauza Covid-19 în casele de îngrijire s-au dublat săptămâna trecută, ajungând la 1.260 în Anglia.

Anglia: O treime din pacienții cu COVID recuperați se întorc în spital, iar unul din opt moare


Numărul persoanelor care au fost vaccinate în Marea Britanie a scăzut, pentru a treia zi consecutiv.

Aproximativ 204.000 de oameni din Marea Britanie au primit prima doză ieri, de la 225.000, duminică, 277.000 sâmbătă și maximul de 324.000, vineri.

Azi au fost anunțate însă doar 33.355 de noi infectări, în ultimele 24 de ore, în scădere cu 27% față de cele 45.533 de marțea trecută și cu 45% mai mici decât cele 60.916, cu două săptămâni înainte.

Boris Johnson a promis că cei din aziluri vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii ianuarie, dar, până în prezent, doar jumătate dintre rezidenți au fost imunizați împotriva virusului.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a declarat că lockdown-ul din Scoția va fi prelungit până la jumătatea lunii februarie. Sturgeon spera că va putea relaxa restricțiile de la sfârșitul acestei luni, însă a declarat că este „precaută” și că are nevoie de mai multe dovezi că focarul se află pe o „traiectorie descendentă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pescarii din UK, revoltați că nu pot vinde pește în UE, după Brexit

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se extinde cu repeziciune în întreaga lume