in

Marea Britanie continuă să se împrumute pentru a face față crizei. Datoria publică a depășit 103% din PIB

Marea Britanie a încheiat o nouă lună de împrumuturi masive, în condițiile în care impactul economic al pandemiei de coronavirus continuă să crească, scrie The Guardian.

Datele publicate de autorități arată că împrumuturile nete ale sectorului public au ajuns la 36,1 miliarde de lire, în septembrie, un record pentru această lună și mai mult decât estimau analiștii în ultimele săptămâni.

Rezultatul este cu 28,4 miliarde mai mare decât nivelul înregistrat în septembrie 2019 și reprezintă a treia cea mai rea lună de când au început să fie raportate datele trimestriale, adică din 1993.

Ultimele două recorduri au fost atinse tot anul acesta, în lunile aprilie și mai.

Din aprilie, Marea Britanie a împrumutat aproape 208,5 miliarde de lire – cu 174,5 miliarde mai mult decât anul trecut – pentru a acoperi măsurile de susținere a economiei pe fondul crizei provocate de coronavirus.

Datoria publică a Marii Britanii, la un nivel RECORD: 2.000 de miliarde de lire sterline

În consecință, datoria națională a țării a ajuns la 103,5% din produsul intern brut (PIB), cel mai înalt nivel din 1960 încoace.

Suma include câteva miliarde cheltuite pe echipamente de protecție pentru COVID-19, schema de protejare a angajaților afectați de restricțiile de circulație și veniturile pierdute din timpul perioadei de carantină.

Guvernul a declarat că veniturile generate de impozite au ajuns în septembrie la 37,7 miliarde de lire, cu 6 miliarde mai puțin față de aceiași lună din 2019.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Român acuzat că a violat o fată și i-a băgat degetele de la picioare în gură. Neagă acuzațiile

Român acuzat că a violat o fată și i-a băgat degetele de la picioare în gură. Neagă acuzațiile

UE îndeamnă Londra să renunțe la „tacticile” de negociere a relațiilor comerciale post-Brexit

UE îndeamnă Londra să renunțe la „tacticile” de negociere a relațiilor comerciale post-Brexit