in

Boris Johnson, optimist înaintea discuțiilor de la Bruxelles: „Încă mai putem face o afacere bună!”

Premierul britanic Boris Johnson spune că vrea o afacere bună între Marea Britanie și UE, înainte de a pleca la Bruxelles pentru o discuție cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Johnson le-a spus azi, 9 decembrie, parlamentarilor, că poate face „o afacere bună” cu UE, în ceea ce privește tratatul comercial – dar a mai spus că europenii insistă în prezent asupra unor condiții pe care niciun prim-ministru nu le-ar putea accepta.

El i-a asigurat pe parlamentari că „încă mai este de făcut o afacere bună” cu UE.

El a adăugat, subliniind dificultățile negocierilor acordului comercial: „Prietenii noștri din UE insistă în prezent ca atunci când adoptă o nouă lege, pe viitor, pe care noi nu o respectăm, să aibă dreptul automat să ne pedepsească. Și mai insistă ca Marea Britanie să fie singura țară din lume care nu are control suveran asupra apelor sale de pescuit. Nu cred că aceștia sunt termeni pe care vreun prim-ministru al acestei țări le-ar accepta”.

Brexit: Boris Johnson pleacă la Bruxelles pentru „a face pace” cu Uniunea Europeană. Întâlnire de criză cu Ursula von der Leyen

El a insistat din nou că Marea Britanie va „prospera puternic”, cu sau fără o înțelegere – o cerere care a fost contestată de experți economici, inclusiv de Biroul pentru Responsabilitate Bugetară și de guvernatorul Băncii Angliei.

„Orice s-ar întâmpla de la 1 ianuarie, această țară va putea continua cu sistemul nostru de imigrație bazat pe puncte, pe care l-am introdus în lege pentru a ne îndeplini angajamentul manifest, vom putea continua cu instituirea porturilor libere, porturi fără taxe, iar zone din întreaga țară unde locurile de muncă și creșterea economică sunt cele mai necesare”, a mai declarat Boris Johnson.

„Vom putea să ne onorăm promisiunea față de poporul britanic și să instituim standarde mai înalte de bunăstare a animalelor și vom putea face tranzacții de liber schimb și ne vom recupera și banii”, a continuat acesta.

Liderul laburist, Sir Keir Starmer, a spus că premierul a arătat poporului britanic că „șansele de a nu se încheia un acord erau absolut nule” și s-a întrebat de ce ar trebui să creadă cineva ceea ce spune despre Brexit.

El a întrebat, de asemenea, câți dintre cei 50.000 de agenți vamali promiși vor fi la lucru pe 1 ianuarie, dar primul ministru nu a răspuns direct și a spus că guvernul a „investit un miliard de lire sterline pentru a pregăti țara pentru orice relație comercială va exista la Ianuarie”.

Johnson a adăugat că Marea Britanie va deveni un „magnet pentru investițiile strîine”, indiferent dacă va exista sau nu un acord cu UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Belfast: Român acuzat că a violat o femeie fuge de sub cauțiune în timpul procesului. Căutat de Interpol

Brexit: Ultimele patru zile de discuții pentru un acord comercial. Termenul final, prelungit până duminică