in

Un român este cel mai tânăr alpinist care a ajuns pe cel mai înalt vârf din Europa

Un băiat de numai 12 ani din Braşov a devenit cel mai tânăr alpinist care a ajuns pe cel mai înalt vârf din Europa. Erik Gulacsi a urcat până la 5.642 de metri pe Elbrus în Munţii Caucaz.

Tânărul brașovean a început să urce la ora 2 și a ajuns în vârf după șapte ore. Traseul a fost dificil, a avut condiții de ceață și vizibilitate redusă dar și un strat de 10 cm de zăpadă, scrie Digi24.ro



Președintele Clubului Sportiv Montan Altitudine a emis un comunicat de presă prin care anunță recordul stabilit de către Erik Gulacsi:

„La ora locală 9:10, Erik Gulacsi sportiv al federației Române de Alpinism și Escaladă, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a atins vârful Elbrus de 5642 m, devenind cel mai tânăr alpinist din Europa care reușește acest lucru. Ascensiunea de record a lui Erik a început la ora 2 AM de la altidudinea de 4100 m. În 7 ore proaspătul recordman european, a parcurs o diferență de nivel de 1542 m în condiții de strat de 10 cm de zăpadă proaspătă, ceață și vizibilitate foarte scăzută.

“Mă bucur că prima mea ascensiune în munți înalți a fost un succes. În urma antrenamentelor pe care le fac în Circuitul 7 Munți din Gradina Carpaților am fost motivat să încerc această ascensiune de record”, declară tânărul sportiv din Brașov.

Odată cu stabilirea acestui record european de către brașoveanul Erik Gulacsi la categoria băieți, face ca ambele recorduri europene pe Elbrus să fie românești, cel feminin fiind stabilit anul trecut de către Dor Geta Popescu.

 CITITI MAI MULT:

Un român vrea să doboare recordul de traversare a Canalului Mânecii

Record! Tabloul unui artist român a fost vândut la Londra cu 1,4 milioane de lire sterline

Record în Marea Britanie. Vânzările Dacia au crescut cu 367%

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO: Un pește mort terorizează clienții unui restaurant

Făcătura Sky News! “Traficanții de arme”