in

S-a descoperit „elixirul tinereții”. Ar putea stopa îmbătrânirea și trata o boală ciudată și rară

Un studiu al Universităţii din Maryland (UMD) din SUA arată că un produs chimic comun poate inversa simptomele progeriei, cunoscută drept boala îmbătrânirii premature, precum și îmbătrânirea normală.

Dacă ai văzut filmul The Curious Case of Benjamin Button, progeria este inversul bolii de care suferea protagonistul, fără efectele hollywoodiene dramatice, desigur.

Potrivit studiului, doze mici de albastru de metilen pot anula daunele pe care progeria le generează. Efectele benefice ale albastrului de metilen se instalează atât de rapid, încât oamenii de știință îl consideră „magic”.

Albastrul de metil a fost produs pentru prima dată în 1876. El a fost folosit ca o soluţie antibacteriologică, pentru tratamentul plăgilor de psoriazis şi a altor boli, în cazurile de intoxicaţii cu cianură şi chiar pentru a curăţa acvariile, deoarece toxicitatea sa este atât de redusă, încât nu afectează icrele.

Studiul are un potențial imens, iar oamenii de știință sunt convinși că albastrul de metilen poate avea efecte semnificative și asupra îmbătrânirii normale, nu doar asupra progeriei. În plus, prețul său este redus, așa că, dacă în viitor va fi inclus în cosmetice și suplimente alimentare, nu va trebui să scoatem averi din buzunar.

„Până în prezent, am lucrat doar cu celule stem. Este esenţial să vedem dacă efectul va fi acelaşi şi la animalele vii. De asemenea, dorim să vedem dacă albastru de metilen poate repara efectele specifice ale progeriei în diferite tipuri de celule, cum ar fi cele osoase, ale pielii, celulele cardiovasculare şi altele. Pe lângă asta, unele echipe vor începe studiile clinice pe celulele umane”, spune Kan Cao, autorul principal al studiului publicat în Aging Cell, profesor de biologie celulară şi genetică moleculară la Universitatea din Maryland.

Sursa: Playtech.ro



CITITI MAI MULT:

Ceaiul Matcha: Elixirul străvechi, care poate vindeca o mulţime de boli

Obiceiuri nesănătoase care vă pot îmbătrâni prematur tenul

Vreți să vă păstrați tenul tânăr și fără riduri? Iată 10 metode simple anti-îmbătrânire

S-a descoperit! Cum reușesc unii oameni să pară mult mai tineri decât sunt

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cutremur puternic în România sâmbătă dimineață

Pippa Middleton, victima hackerilor. Poliția britanică a arestat un bărbat care a furat mii de poze din telefonul ei