in

Un castel din România, vechi de peste 160 de ani, a fost cumpărat de britanici

Un castel din judeţul Arad, vechi de peste 160 de ani, abandonat în ultima vreme, îşi poate recupera stălucirea de altădată. A fost cumpărat de o firmă din Marea Britanie, iar noii proprietari au anunţat că îl vor reintroduce în circuitul turistic, după ce îl vor restaura.

Aflat la doar 19 km de Săvârşin, castelul Salbek din Pietriş, construit în stilul neoclasic, a avut numeroase destinaţii de-a lungul anilor, scrie ziuadevest.ro

Imobilul a fost construit pentru contele Salbek, important nobil al zonei. Pe vremuri, legenda spune că aici erau judecaţi supușii domeniului. După naţionalizare locul a fost şcoală ajutătoare, iar mai apoi sanatoriu pentru recuperarea bolnavilor psihic.

Castelul are 24 de încăperi, totalizând o suprafaţă construită de aproximativ 1000 de metri pătraţi, potrivit digi24.ro.

Din 2009, de când a fost retrocedat, castelul a fost părăsit, însă acest lucru s-ar putea schimba în următoarea perioadă. Deşi nu şi-au dezvăluit încă identitatea, noii investitori au declarat intermediarilor că vor să restaureze imobilul.

„Clădirea, monument istoric de clasă A, împreună cu fermecătorul parc ce o străjuiește și-au găsit, după ani de ruină și nepăsare, un investitor. Mă înseninează gândul că, într-un viitor palpabil, vom putea admira și noi, asemenea stră-străbunicilor noștri, acest idilic loc.”, a declarat Irina Onescu, primăriţa comunei Pietriş.



CITITI MAI MULT:

„Castelul bântuit”! Discovery va filma o producţie de realitate virtuală la Castelul Corvinilor

Castelul din lut Valea Zânelor: Construcţia inspirată de casa piticilor din basmul „Albă ca zăpada”

Prințul Charles vrea să salveze un castel din România transformat de comuniști în CAP

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avertisment! Nu vom mai avea dreptul automat de a locui și lucra în Marea Britanie după Brexit

«Eu sunt femeie»: o carte pentru momente grele