in

Pregătiți-vă pentru o iarnă cu temperaturi extreme!



La începutul lunii octombrie, în Marea Britanie se putea face plajă la temperaturi care se apropiau de 30 de grade. Acum, la mai puțin de 10 zile, meteorologii britanici anunță că e cazul să scoatem din garderobă hainele groase și să ne pregătim pentru una dintre cele mai geroase ierni din ultimii 300 de ani.

Meteorologii avertizează că până la sfârșitul acestei săptămâni în mai multe zone ale Marii Britanii temperatura va scădea pe timpul nopții până la minus trei grade, iar spre sfârșitul lunii octombrie minima ar putea ajunge chiar și la 20 de grade.

În urma unor analize asupra modificărilor de temperatură și intensitate a curenților din Oceanul Atlantic, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că Europa “ar putea să intre într-o nouă eră glaciară”, așteptându-se la o scădere semnificativă a temperaturilor. Un posibil motiv al acestei schimbări ar putea fi reapariția efectului meteorologic denumit La Niña, despre care specialiștii spun că este strâns legat de iernile extrem de severe.

Pe de altă parte, autoritățile britanice au început deja să se pregătească pentru a preîntâmpina efectele gerului, investind masiv în utilaje de deszăpezire.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drumul spre o carieră de succes începe de la Conferinţa studenţilor din UK

Rata şomajului din Marea Britanie ia proporţii