in

România, destinația recomandată britanicilor pentru petrecerea de Halloween

Publicațiile The Telegraph și The Irish Times a descris România, la începutul acestei săptămâni, ca destinația ideală pentru cei care își doresc să petreacă Halloween-ul în afara țării, “tărâmul lui Dracula” fiind “patria aventurilor cu vrăjitoare din Valahia și vampiri din Transilvania”.



Sean Hillen scrie în articolul “There will be blood… and vampires” (“Va fi sânge … şi vampiri”) din The Irish Times că “România promite evenimente excelente pentru petrecerea Halloween-ului în regiunile în care s-au născut legendele cu vrăjitoare şi vampiri şi o grămadă de operatori turistici sunt gata să împlinească dorinţa călătorilor”. După ce autorul le prezintă potenţialilor turişti irlandezi modalităţile de a ajunge în România, acesta îi anunţă că prima lor oprire va fi Bucureştiul, unde “Puterea hipnotizantă a lui Dracula nu a fost trecută cu vederea şi vizitatorii pot mânca într-un beci, printre lumânări aprinse şi «capete tăiate» la Contele Dracula. Clubul este departe de a fi unul cu bucătărie fină, dar are nume interesante pentru meniuri: «Van Helsing» sau «Puiul Haiduc»”, a mai spus jurnalistul.

Şi publicaţia The Telegraph prezintă un articol despre România, semnat de Sir John Ure, fost ambasador al Marii Britanii în diferite ţări şi autor de cărţi de călătorie şi istorie. Acesta vorbeşte despre existenţa a trei lumi istorice şi emoţionale, identificate în zonele pe care le-a vizitat în România . Autorul descrie farmecul Castelului Peleş şi al Castelului Bran, dar şi al unor oraşe şi regiuni din România, respectiv Braşov, Sighişoara, Sibiu, Sibiel şi Bucovina. “În drumul spre casă, aţipind în avion, am trăit amintirea delicată a unui tărâm însorit cu păşuni şi gospodării medievale, liniştite, am avut vise înfricoşătoare cu vampiri (…), şi am avut un sentiment de mulţumire pentru a fi văzut o ţară care reuşeşte să se ridice după zeci de ani de comunism lipsit de viaţă”, a mai scris autorul articolului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Carieră la malul mării

Maria Răducanu, un nou concert la Londra