in

Gospodăriile medii din Marea Britanie au 8.800 de lire sterline pe an, situație mai proastă decât cele din Franța sau Germania

Gospodăriile medii din Marea Britanie au 8.800 de lire sterline pe an, situație mai proastă decât cele din Franța sau Germania.

Din cauza eșecului Marii Britanii de a lua în serios problema inegalității și a creșterii slabe din ultimii 15 ani, gospodăria britanică medie a rămas cu 8.800 de lire sterline, mai săracă decât echivalentul său din cinci țări comparabile, potrivit unui studiu publicat de The Guardian.

O “combinație toxică” de productivitate slabă și eșecul de a reduce decalajul dintre bogați și săraci a dus la o diferență tot mai mare de prosperitate față de Franța, Germania, Australia, Canada și Olanda, se arată în raportul Fundației Resolution.

Gospodăriile medii din Marea Britanie au 8.800 de lire sterline pe an

Grupul de reflecție a declarat că, dacă Marea Britanie ar fi egalat nivelurile medii de venit și inegalitate din aceste țări, veniturile tipice ale gospodăriilor din Marea Britanie ar fi cu o treime mai mari, iar cele ale celor mai sărace gospodării ar fi chiar cu două cincimi mai mari.

Directorul executiv al fundației, Torsten Bell, a declarat: ”Marea Britanie este o țară bogată, cu atuuri economice și culturale uriașe. Însă aceste puncte forte nu sunt valorificate, iar creșterea economică scăzută înregistrată în ultimul timp lasă Marea Britanie în urma altor țări.

”Acest lucru formează o combinație toxică cu inegalitatea ridicată din Marea Britanie, lăsând gospodăriile cu venituri mici și medii mult mai sărace decât omologii lor din țări similare”.

”Trebuie să schimbăm această situație, dar nu suntem pe drumul cel bun pentru a face acest lucru. Subestimăm amploarea declinului nostru relativ și suntem departe de a fi serioși în ceea ce privește natura economiei noastre sau amploarea schimbării necesare pentru a face o diferență. Acest lucru trebuie să se schimbe.”

El a mai declarat că economia ar putea fi stimulată cu 700 de miliarde de lire sterline în următorul deceniu, cu condiția ca guvernul să dezvolte politici “serioase, credibile și îndrăznețe” pentru creștere.

Fundația Resolution Foundation a declarat că Marea Britanie a redus decalajul de productivitate față de Franța și Germania în anii 1990 și în prima jumătate a anilor 2000, dar de atunci decalajul s-a mărit de la 6% la 16% – echivalentul a 3.700 de lire sterline pe persoană.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Actualizare prognoză meteo: valul de căldură mortal din Marea Britanie va duce temperaturile la 40°C și va declanșa o „urgență națională”

Poliția caută o bandă organizată de hoți de buzunare care l-a jefuit pe un pensionar de 76 de ani în autobuz în Wembley