in

Mergem în Canada fără viză. Parlamentul European a aprobat acordul CETA între UE și Canada

Mergem fără viza în Canada. Parlamentul European a aprobat astăzi, 15 februarie, Acordul comercial (CETA) între Canada si Uniunea Europeana, cu 408 voturi pentru, 254 împotrivă, înregistrându-se si 33 de abțineri, arată publicația ZigZag Român-Canadian.

Evenimentul istoric vine după aproape opt ani de negocieri între cele două părți.

Întrucât, conform procedurilor, CETA va trebui ratificat de Parlamentul fiecărei țări membră UE, convenția între Canada și Uniunea Europeană este ca, pentru a nu pierde timp prețios, „scurtătura” să fie aceea ca unele prevederi să intre deja în vigoare în scurt timp.

canada-fara-viza



Astfel, în ceea ce îi privește pe români, ridicarea vizelor pentru Canada intră parțial în vigoare de la 1 mai.

– Concret, in prima faza, de la 1 mai, măsura se aplica românilor – dar și cetățenilor R. Moldova care au pașaport romanesc – care au deja viza canadiană temporară în ultimii 10 ani sau care dețin în prezent o viză validă, valabilă pentru Statele Unite. Deci, aceștia, care au mai fost supuși verificărilor, vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza eTA (Electronic Travel Authorization/ Autorizatia Electronica de Calatorie), în loc de viză.

– În cea de a doua fază, de la 1 decembrie 2017, vor beneficia de măsura ridicării vizelor TOȚI românii (și cei din R. Moldova care au pașaport romanesc), dar care trebuind să solicite eTA.

ATENȚIE: Viza pentru a vizita sau tranzita Canada NU dă drept de muncă sau de a studia în Canada! Așadar, referitor la imigrare, dreptul de muncă sau de studii în Canada, rămân în vigoare reglementările de până acum din domeniul imigrației.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Autocar cu români, implicat într-un accident cumplit. Cinci morți, șase cetățeni români răniți

Prețurile la case în Marea Britanie au atins un nou maxim istoric