in

Datoria Regatului Unit urcă la peste 100% din PIB pentru prima dată în 60 de ani

Datoria Regatului Unit urcă la peste 100% din PIB – Ministrul de finanțe Rachel Reeves se confruntă cu o nouă problemă înaintea primului său buget din această toamnă, după ce cifrele oficiale au dezvăluit că împrumuturile guvernamentale au crescut cu mai mult decât se aștepta luna trecută. Împrumuturile au crescut la 13,7 miliarde de lire sterline luna trecută, ca urmare a cheltuielilor mai mari pentru serviciile publice din cauza creșterii costurilor de funcționare și a creșterilor salariale.

Datoria Regatului Unit urcă la peste 100% din PIB

Creșterea înseamnă că datoria sectorului public a atins 100% din produsul intern brut (PIB) la sfârșitul lunii august 2024. Cifra, care exclude băncile din sectorul public, înseamnă că datoria națională este la niveluri văzute ultima dată la începutul anilor 1960, a spus Oficiul pentru Statistică Națională (ONS).

Economistul șef al ONS, Grant Fitzner, a declarat: „Împrumuturile au crescut cu peste 3 miliarde de lire sterline luna trecută față de cifra din 2023 și a fost al treilea cel mai mare împrumut înregistrat în august. Încasările fiscale ale guvernului central au crescut puternic, dar acest lucru a fost depășit de cheltuielile mai mari, în mare parte determinate de creșterea beneficiilor și de cheltuielile mai mari pentru serviciile publice din cauza costurilor de funcționare și a salariilor crescute.”

ONS a spus că împrumuturile din sectorul public au fost cu 3,3 miliarde de lire sterline mai mult decât în ​​august anul trecut. Suma totală pentru luna august a depășit, de asemenea, cele 11,2 miliarde de lire sterline estimate de prognozatorul oficial al Marii Britanii, Office for Budget Responsibility (OBR), și peste cele 13 miliarde de lire sterline pe care majoritatea economiștilor i-au creionat.

„Greaua moștenire”

Secretarul-șef al Trezoreriei, Darren Jones, a spus: „Când am intrat în funcție, am moștenit o economie care nu funcționa. Datele de astăzi arată cel mai mare împrumut înregistrat în august, în afara pandemiei. Datoria este de 100% din PIB, cel mai înalt nivel din anii 1960.

Din cauza găurii negre de 22 de miliarde de lire sterline din finanțele noastre publice pe care am moștenit-o doar în acest an, luăm decizii dificile acum pentru a fixa bazele economiei noastre, astfel încât să putem reconstrui Marea Britanie și să facem ca fiecare parte a țării să fie mai bună. ”

Vine după ce noul ministru de Finanțe a acuzat anterior guvernului conservator că a lăsat o gaură neagră de 22 de miliarde de lire sterline în finanțele publice.

Decizia recentă a guvernului de a restricționa plățile de combustibil pentru iarnă doar la cei care beneficiază de credit de pensie se numără printre „deciziile grele” pe care doamna Reeves a spus că va trebui să le ia în octombrie, ca parte a efortului de a acoperi decalajul de cheltuieli. Împrumuturile în anul financiar până în august 2024 au fost de 64,1 miliarde de lire sterline, cu 0,3 miliarde de lire sterline mai mult decât în ​​aceeași perioadă de cinci luni a anului trecut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
taxa uk drum

Noua taxă pe kilometru ar putea afecta călătoriile lungi în Marea Britanie

scumpiri uk

Urmează alte scumpiri în Marea Britanie: taxele pe ambalaje vor crește prețul multor produse de uz zilnic