in

Teste speciale pentru a conduce mașini de înaltă performanță: mai mult de jumătate dintre britanici sunt de acord

Noi reguli pentru vehicule de înaltă performanță ar putea reduce accidentele rutiere: Șoferii britanici sprijină testele speciale. Majoritatea șoferilor din Marea Britanie susțin modificările propuse la permisul de conducere care vizează sporirea siguranței rutiere și reducerea numărului de accidente. Conform unui nou studiu, 54% dintre britanici cred că șoferii ar trebui să susțină un test special pentru a putea conduce vehicule de înaltă performanță, măsură care ar contribui la scăderea ratelor de accidente.
>>> Noua taxă pe kilometru ar putea afecta călătoriile lungi în Marea Britanie

Teste speciale pentru a conduce mașini de înaltă performanță

Pe lângă asta, patru din zece șoferi cred că aceste vehicule ar trebui să fie accesibile doar celor care posedă abilitățile necesare pentru a le manevra în siguranță. În plus, 23% dintre participanți consideră că o astfel de măsură ar putea reduce și costurile asigurărilor pentru mașinile de înaltă performanță.

Aceste propuneri nu sunt noi pe scena internațională. În Australia, astfel de măsuri sunt deja în vigoare, iar din 1 decembrie 2024, șoferii vehiculelor ultra-performante (UHPV) din statul Australia de Sud vor trebui să treacă un curs online pentru a putea continua să își conducă vehiculele. Vehiculele de acest tip sunt definite ca având o greutate brută de 4,5 tone și un raport putere-greutate de 276 kW pe tonă sau mai mult, echivalentul a 370 CP pe tonă.

Șoferii care nu se conformează noilor reguli riscă amenzi de până la 2.500 AUD (aproximativ 1.282 £). Aceste reglementări vin în urma unui caz tragic din Adelaide, în care o tânără de 15 ani a fost ucisă de un Lamborghini Huracan.
>>> Noul Duster lansat în Marea Britanie: Prețuri mai mari decât în restul Europei

Mai mult de jumătate dintre britanici sunt de acord

Paul Burgess, CEO al Startline Motor Finance, a subliniat că publicul este în favoarea acestor reguli stricte. El a subliniat că atunci când șoferii pierd controlul unui vehicul cu putere mare, rezultatele pot fi devastatoare. De asemenea, el a remarcat faptul că numărul vehiculelor electrice pe șosele este în creștere, ceea ce plasează tehnologia de înaltă performanță în mâinile unor șoferi care ar putea să nu fie obișnuiți cu asemenea vehicule.

Cu toate acestea, doar 6% dintre cei chestionați consideră că britanicii ar trebui să fie liberi să conducă orice vehicul cu un permis standard, în timp ce un alt 6% a opinat că această mișcare ar putea avea efecte negative.

Noile teste din Australia de Sud vor costa 81 AUD (aproximativ 41,56 £) și vor dura 45 de minute, fiind o cerință obligatorie pentru șoferii de UHPV care doresc să evite amenzi mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra afectată de inundații: Haos pe liniile de metrou și drumuri blocate, după o noapte de ploi torențiale. Probleme și la nivel național

Noua taxă pe kilometru: Șoferii de 50 de ani ar putea plăti 1.061 de lire sterline anual