in

Noua taxă pe kilometru: Șoferii de 50 de ani ar putea plăti 1.061 de lire sterline anual

Într-o schimbare majoră a modului în care este impozitată utilizarea drumurilor în Marea Britanie, o nouă taxă auto bazată pe numărul de mile parcurse ar putea însemna că șoferii cu vârsta de 50 de ani sau peste vor ajunge să plătească până la 1.061 de lire sterline pe an. Potrivit noilor propuneri, o taxă de 15 pence pe milă ar putea fi introdusă, afectând în special șoferii care parcurg distanțe mari anual.

Șoferii mai în vârstă, de peste 70 de ani, care în medie conduc 1.665 mile pe an, ar începe să plătească în jur de 249 de lire sterline anual. Această distanță este cu 28% mai mică decât media tuturor grupelor de vârstă, însă pentru cei de 50 de ani care conduc mai mult, costul anual poate ajunge până la suma impresionantă de 1.061 de lire, scrie Birminghammail.co.uk. Statista avertizează că kilometrajul mediu pentru șoferii cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani este de 6774, ducând astfel costul la cifra de mai sus, 1.061 de lire sterline.

Noua taxă pe kilometru ar putea afecta călătoriile lungi în Marea Britanie

Conform școlii de șoferi Shift Driving School, această modificare a impozitării drumurilor ar marca o schimbare semnificativă de la taxarea consumului de combustibil către taxarea directă a utilizării drumurilor. Acest sistem ar putea fi o soluție pentru a genera venituri mai sustenabile în era vehiculelor electrice, dar aduce provocări în a asigura echitatea fiscală.

Deși această taxă ar putea încuraja un model de transport mai ecologic, afectează și trecerea la vehiculele electrice, mai ales că două treimi din acestea costă peste 40.000 de lire sterline, ceea ce le face mai puțin atractive din cauza noilor taxe.

Taxa de 410 lire

Mai mult, șoferii care dețin vehicule în valoare de peste 40.000 de lire ar fi obligați să plătească o sumă suplimentară de 410 lire în plus față de taxa standard VED (Vehicle Excise Duty) în primii cinci ani de înmatriculare a mașinii în Marea Britanie. Această suprataxă a fost inițial introdusă în 2017, dar ar putea avea un impact mai mare odată cu creșterea vânzărilor de vehicule electrice.

În acest context, leasingul auto ar putea fi o soluție pentru șoferii care doresc să facă trecerea la vehicule electrice, oferind beneficii economice pe termen lung. Totuși, liderii din industrie, precum Mike Hawes de la Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT), solicită un sistem fiscal mai echitabil, care să încurajeze trecerea la vehicule ecologice, fără a penaliza consumatorii cu taxe suplimentare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 2.6]
permise speciale

Teste speciale pentru a conduce mașini de înaltă performanță: mai mult de jumătate dintre britanici sunt de acord

imigratie uk

Germania și Franța fac front comun: acord istoric privind migrația cu Marea Britanie?