in

Lovitură grea pentru industria jocurilor de noroc din Marea Britanie: companiile pierd peste 2 miliarde de lire sterline

Scădere masivă pe piața bursieră pentru companiile de jocuri de noroc din Marea Britanie, pe fondul temerilor privind taxele. Companiile de jocuri de noroc din Marea Britanie au pierdut peste 2 miliarde de lire sterline în valoarea acțiunilor lor, după rapoarte care sugerează că guvernul ar putea impune noi taxe sectorului, pentru a acoperi un deficit bugetar de 22 miliarde de lire. Trezoreria ia în considerare două propuneri: o creștere a taxelor pentru jocurile de noroc online, cu până la 900 milioane de lire sterline, și o altă propunere care ar putea aduce până la 3 miliarde de lire. Companii precum Entain, Flutter și Playtech au înregistrat scăderi semnificative pe piață, în timp ce acțiunile lor au fost vândute masiv.
>>> De ce tot mai mulți bărbați aleg munca de îngrijire bătrâni în Anglia

Propuneri de creștere a taxelor

Potrivit rapoartelor, citate de The Guardian, una dintre propuneri vine de la Social Market Foundation (SMF), care sugerează o creștere a taxelor pentru jocurile de noroc online, aducând guvernului un venit suplimentar de 900 milioane de lire sterline. O a doua propunere, elaborată de Institutul pentru Cercetări de Politică Publică (IPPR), vizează o majorare a taxelor pe produsele cu „risc mare”, precum jocurile de cazino online, ceea ce ar putea aduce Trezoreriei până la 3 miliarde de lire sterline anual.

Impact asupra pieței bursiere

Analiștii au avertizat că este puțin probabil ca guvernul să opteze pentru varianta maximă a taxelor propuse, dar sectorul jocurilor de noroc se confruntă deja cu presiuni suplimentare privind reglementarea și impozitarea. Ca răspuns, investitorii au început să-și vândă acțiunile, determinând scăderi semnificative pentru marii jucători din industrie. Entain, proprietarul Ladbrokes, a înregistrat o scădere de 8%, în timp ce Flutter, care deține mărci precum Paddy Power și SkyBet, a pierdut aproape 6%. Alte companii afectate includ Playtech, care a înregistrat o scădere de 1%, și Evoke, proprietarul William Hill, care a scăzut cu 14%.
>>> Cum pot românii din Marea Britanie să-și mărească pensia cu până la 6.100 de lire pe an. „Acționați acum!”

Oportunități de taxare

Una dintre cele mai importante propuneri pentru creșterea taxelor a venit de la IPPR, care a estimat că guvernul ar putea obține 2,9 miliarde de lire sterline anul viitor și până la 3,4 miliarde de lire sterline până în 2030, dacă taxele pe produsele cu risc mare sunt dublate. Acest sector a generat deja 3,3 miliarde de lire sterline din taxe anul trecut, excluzând taxele din loterie.

Aceste propuneri și potențialele schimbări fiscale pun sectorul jocurilor de noroc sub presiune, iar impactul pe termen lung rămâne de văzut, în funcție de deciziile finale care vor fi anunțate în cadrul bugetului din 30 octombrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pensiile de stat vor crește anul viitor – iată cu cât veți primi mai mult

Ryanair emite un avertisment urgent pentru călătorii care intenționează să rezerve bilete sau să facă check-in online