in

Guvernul May, a doua înfrângere în Camera Lorzilor. Drept de veto pentru parlament pe acordul final pentru Brexit

Reprezentanții Camerei Lorzilor au votat, cu o majoritate de 98 de voturi, ca parlamentul să aibă drept de veto asupra acordului final pe care Guvernul britanic îl va avea cu Uniunea Europeană pentru Brexit. Acest lucru înseamnă că, după doi ani de negocieri, totul poate fi anulat de acest drept de veto al parlamentului.

După aceasta a doua înfrângere, guvernul a anunțat că va anula amendamentele în Camera Comunelor, iar proiectul de lege va trece prin parlament fără modificări, scrie The Guardian.

Săptămâna trecută, lorzii au votat cu o majoritate de 102 pentru garantarea drepturilor cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, după Brexit.

Ministrul pentru ieșirea din UE, David Davis, a declarat că sunt conservatori care vor să împiedice Brexit-ul, dar că guvernul va încerca să răstoarne aceste modificări atunci când proiectul va reveni în Camera Comunelor, lunea viitoare.



În cazul în care deputații vor trece amendamentele, legea va intra în vigoare. Dacă amendamentele vor fi respinse, atunci proiectul se întoarce la Camera Lorzilor. Dacă aceștia vor modifica din nou proiectul, va urma o nouă întoarcere în Camera Comunelor și tot așa, până când una dintre camere va ceda.

Dacă înainte de votul la primul amendament, lorzii hotărâseră să nu mai modifice legea, iar aceasta să meargă la promulgare în varianta Camerei Comunelor, există informații potrivit cărora proiectul se va întoarce cel puțin încă o dată, cu aceleași amendamente.

Liberal Democrații au anunțat că vor vota împotriva proiectului de lege pentru declanșarea Brexit, la finalul dezbaterilor, din această seară.

Partidul Laburist a anunțat că nu va obstrucționa ieșirea din UE, însă nici nu dorește să piardă modificările aduse în Camera Lorzilor, adică garantarea drepturilor cetățenilor europeni si drept de veto al parlamentului.

Nigel Farage, fostul lider UKIP, a declarat că alegerile anticipate sunt acum o “posibilitate reală”, în lumina votului Lorzilor.

Pe de altă parte, actualul șef al formațiunii extremiste, Paul Nuttal, a declarat că este scandalos ca niște oameni care nu au fost aleși (lorzii) să calce în picioare hotărârea a 17,5 milioane de alegători.

Parlamentarii conservatori îi cer lui May să garanteze drepturile celor 3,2 milioane de cetățeni UE

Bombă înainte de Brexit. Alegătorii britanici, manipulați pentru a vota ieșirea din UE

Să râdem cu Brexit. „Dacă pleacă europenii, cine ne mai servește cafeaua?” În direct la BBC!

Rebeliunea Brexit. Zeci de parlamentari conservatori sunt așteptați să voteze alături de opoziție, pentru garantarea drepturilor cetățenilor UE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avionul românesc interceptat de Aviația Militară Britanică a dat peste cap programul zborurilor de pe Aeroportul Stansted

Theresa May se răzbună pe lorzii care au votat împotriva Brexit. Lordul Heseltine, consilier guvernamental, a fost demis