in

Legea Brexit se întoarce în Camera Comunelor. Guvernul cere conservatorilor să respingă amendamentele lorzilor

Ministrul pentru Brexit, David Davis, le cere parlamentarilor să treacă legea Brexit fără amendamente, pentru că altfel guvernul nu va putea să negocieze o afacere bună pentru Marea Britanie, arată BBC.

Davis le-a transmis parlamentarilor că primul ministru Theresa May ar putea să „aibă mâinile legate” în negocierile cu UE dacă legea pentru Brexit ar fi modificată astfel încât cetățenilor europeni din Regatul Unit să li se garanteze drepturile înainte de negocieri.



Legea Brexit se întoarce azi, 13 martie, în Camera Comunelor, după ce Camera Lorzilor a aprobat două amendamente: unul prin care cetățenilor europeni aflați în Marea Britanie le sunt garantate drepturile și un altul care prevede ca Parlamentul britanic să aibă drept de veto asupra acordului final de ieșire din UE.

Asta ar însemna, în opinia ministrului Davis, că Guvernul May ar avea mai puține șanse să obțină o „afacere bună”, în condițiile în care nu va avea ce să negocieze.

Sit Keir Starmer, reprezentant laburist în Camera Lorzilor, a declarat că membrii partidului său se vor lupta pentru ca modificările să fie votate și de Camera Comunelor, potrivit BBC.

În cazul în care parlamentarii vor trece proiectul cu modificările aduse de lorzi, Theresa May va anunța declanșarea Brexitului în cel mai scurt timp, probabil mâine. Dacă amendamentele vor fi respinse, proiectul se întoarce în Camera Lorzilor.

Premierul a anunțat că va scoate Marea Britanie din UE chiar dacă Parlamentul se opune acordului oferit de ea, se mai arată pe pagina televiziunii britanice.

Davis a mai declarat că drepturile cetățenilor din Marea Britanie și din Uniunea Europeană vor fi principala temă a discuțiilor din cadrul negocierilor pentru ieșirea din UE. El a mai spus că acestea sunt o responsabilitate morală, dar că problema trebuie rezolvată împreună cu alte țări din UE.

Parlamentarii conservatori îi cer lui May să garanteze drepturile celor 3,2 milioane de cetățeni UE

Theresa May se răzbună pe lorzii care au votat împotriva Brexit. Lordul Heseltine, consilier guvernamental, a fost demis

Guvernul May, a doua înfrângere în Camera Lorzilor. Drept de veto pentru parlament pe acordul final pentru Brexit

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sclavi în propria ţară: 1,2 milioane de români lucrează fără forme legale

Italia. Româncele, sclave ale secolului 21 la fermele din Sicilia. Obligate să întrețină relații sexuale cu patronii, pentru un loc de muncă