in

Închisoare pe viață pentru asasinii lui Bogdan Pădureț



Patru din cele șase persoane anchetate pentru uciderea lui Bogdan Pădureț au fost condamnate la închisoare pe viață.

John Otugade şi Christopher N’Jie, ambii de 19 ani, Errol Jeffrey, în vârstă de 29 de ani, şi Danny Dixon, 30 de ani, judecați pentru asasinarea lui Bogdan Pădureț în noiembrie 2010, au fost condamnați joi, 1 martie, la închisoare pe viață pentru crimă.

Potrivit sentinței, Jeffrey, cel care a comandat asasinatul, trebuie să execute cel puțin 35 de ani din pedeapsă, Dixon minim 32 de ani, iar Otugade și N’Jie cel puțin 25. Troy Shaw, anchetat de asemenea în cazul Pădureț, a fost găsit nevinovat. Sibigam Ekpikpo, 56 de ani, acuzat la rândul său pentru asasinarea lui românului nu a apărut încă în fața judecătorilor.

Conform declarațiilor procuratorilor, John Otugade, din Hackney, a fost cel care l-a împușcat pe Pădureț, iar Christopher N’Jie, din Isle of Dogs a fost cel care conducea motocicleta cu care Otugade a fugit imediat de la locul crimei.

Procurorul Crispin Aylett a spus că Pădureț a fost ucis cu sânge rece deoarece, cu trei săptămâni înainte de a fi atacat, acesta a refuzat accesul în clubul unde era bodyguard unui grup format din aproximativ zece persoane, printre care Errol Jeffrey, fapt ce a provocat o încăierare la fața locului. Procurorul a specificat că Pădureţ “şi-a făcut pur şi simplu treaba”, dar “Jeffrey şi prietenii săi au simţit că nu au fost trataţi cu respectul pe care credeau că îl merită și nu au putut să treacă peste acel incident”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Candidatul stângii la președinția Franței și PSD Diaspora: planuri pentru integrarea comunității românești

Au început înscrierile pentru Festivalul de film East End. Producțiile românești sunt binevenite.