in

Ambasadorul României, întâlnire cu studenții români de la Universitatea East Anglia



La 19 martie 2012, ES Dr Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, a efectuat o vizită la Universitatea East Anglia, Norwich, unde îşi desfăşoară activitatea 25 de studenţi, doctoranzi şi cadre universitare de origine română, domeniile de interes ale acestora fiind economie, matematică, filosofie, managementul afacerilor, chimie organică, biologie, chimie medicinală, informatică.

Programul vizitei ambasadorului a inclus: o întrevedere cu Prof Edward Acton, rectorul universităţii, Prof David Richardson, pro-rector şi Prof Richard Harvey, directorul Departamentului de recrutare a studenţilor, o întâlnire cu studenţii şi doctoranzii români și o prelegere cu tema „România în contextul economiei globale”, susţinută în faţa unei audienţe formate din studenţi britanici, români şi internaţionali.

În cadrul discuțiilor cu conducerea universității au fost abordate aspecte referitoare la mobilitatea studenţilor in interiorul Uniunii Europene, taxele de studii, realizarea de proiecte de cercetare în parteneriat cu instituţii româneşti, comunitatea academică a românilor din Marea Britanie şi evenimentele organizate de ambasadă pentru şi în cooperare cu aceasta comunitate.

La întâlnirea cu studenţii şi cercetătorii români s-a vorbit despre oportunităţile de stabilire a unor parteneriate de cercetare şi schimburi de studenţi cu universităţi româneşti, întoarcerea în ţară după terminarea studiilor şi inserţia pe piaţa muncii din Romania, modificările aduse de noua Lege a educaţiei şi organizarea, la Bucureşti, a celei de a opta Conferinţe ministeriale Bologna (26-27 aprilie 2012). A fost menţionată cooperarea foarte bună a Universităţii East Anglia cu Academia de Studii Economice din Bucureşti şi cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Vizita s-a încheiat cu susţinerea de către Ambasadorul României a unei prelegeri cu tema „Romania in contextul economiei globale”, ilustrata cu imagini și statistici economice, prezentate in power point.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de economie al Universităţii East Anglia, în cadrul seriei intitulată “Contemporary Economic Issues”, coordonată de profesorul Liliana Harding, fost consul onorific al României la Aberdeen (Scoția).

Universitatea East Anglia este o instituţie multiculturală care are în prezent peste 14000 de studenţi, fiind parte a Parcului de Cercetare Norwich, unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa. Alături de universitate, acesta include Spitalul Universitar Norwich şi patru centre de cercetare independente: Centrul John Innes, Institutul pentru Siguranţa Alimentelor, Laboratorul Sainsbury şi Centrul de Analiza Genomului. Parcul Norwich are, de asemenea, în componenţa sa 30 de companii care reunesc peste 11000 de cercetători. Universitatea East Anglia are 88 de instituţii partenere în 22 de ţări din lumea întreagă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bucureștiul din sudul Londrei

Peste 80.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate