in

Milionarii britanici păcălesc fiscul folosind organizații de caritate din România



Departamentul vamal și fiscal din Marea Britanie investighează acuzații potrivit cărora milionari britanici s-ar folosi de organizații de caritate din România pentru a eluda impozitele pe donații mari.

Ministrul Justiției, Ken Clarke, a dezvăluit înșelătoria, punând sub semnul întrebării nivelul de supraveghere al organizațiilor de caritate din foste țări comuniste, informează “Daily Mail”.

“Dacă nu se stabilește un plafon privind donațiile caritabile, o mulțime de contabili foarte inteligenți ar putea recurge la o mare ingeniozitate vizând organizațiile de caritate, pentru a vedea ce se poate obține acolo’’, a declarat Clarke. “Cea mai mare parte este filantropie, desigur, dar poți înființa un trust caritabil în unele țări din Europa de Est. Te poți scuti de o mulțime de impozite britanice procedând astfel’’, a precizat el.

Surse bine informate declară că impozitul controversat pe marile venituri al ministrului britanic de finanțe George Osborne a vizat parțial persoanele fizice bogate care dau bani pentru organizații de caritate din Europa de Est, în special din România, pentru a reduce facturile fiscale, relevă ziarul britanic.

Se crede că o mare parte din bani nu este utilizată în scopuri caritabile și, în unele cazuri, își găsește drumul înapoi la donatori.

În ultimii ani, o sumă mare de bani a fost colectată în Marea Britanie pentru organizații de caritate din România după dezvăluirea tratamentului brutal la care au fost supuși orfani și copii cu handicap, potrivit Daily Mail, preluat de Agerpres.

Ministerul de Finanțe este de părere că unii donatori direcționează sume mari unor organizații de caritate “suspecte’’ din România pentru a obține scutire fiscală în Marea Britanie. Ei folosesc apoi donațiile originare pentru a-și finanța propriile interese de afaceri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dan Petrescu, propus în echipa ideală a Premier League într-un sondaj online

Cazierul judiciar – Criminal Record Bureau (CRB)