in

Maraton pentru copiii orfani din Valea Plopului

Dan Dumitru, singurul român stabilit în Anglia care a fost desemnat să poarte Flacară Olimpică pe teritoriul britanic, a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Maratonul de la Edinburgh, unde a alergat pentru sprijinirea copiilor orfani din Valea Plopului.

În cadrul Festivalului de Maraton de la Edinburgh, care se întinde pe durata a două zile, fiecare participant aleargă pentru a susține o cauză socială, banii strânși de la sponsori de fiecare concurent fiind ulterior donați.

Dan Dumitru, singurul român înscris la maratonul care a strâns aproximativ 23000 de concurenți, sprijinit de Parohia Sf. Macarie cel Mare, Leeds, a ales să alerge pentru strângerea de fonduri într-o campanie de întrajutorare a orfanilor de la Valea Plopului, unde în jur de 360 de copii abandonați de părinți sunt crescuți de Părintele Tănase.



Românul care locuiește în Leeds a declarat la finele maratonului pe care l-a terminat în 4 ore și 8 minute că își dorește ca mai multe persoane fizice și juridice să i se alăture campaniei și să nu rămână indiferenți la efortul și stăruința Părintelui Tănase de a lupta împotriva avortului. În momentul de fața, Parohia din Leeds strânge fonduri pentru refacerea cantinei din Valea Plopului, care anul trecut, în decembrie, a fost distrusă într-un incendiu.

Printre principalele acte de caritate la care a mai luat parte se numără: maratonul Manchester din 2007, unde au participat peste 12.000 de persoane. Banii colectați cu această ocazie au fost folosiți pentru vindecarea cancerului. Românul a mai participat la maratonul de la Sheffield din septembrie 2008, la Crosul de la Dewsbury din februarie 2009 și la cursa de 21 de kilometri organizată în septembrie 2011 la Nottingham, maraton la care au luat parte 10.000 de persoane.

Dan Dumitru va purta Flacăra Olimpică, în ziua de 25 iunie, pe o distanța de 300 de metri în centrul orașului Leeds, “în numele tuturor românilor și a comunității românești din Marea Britanie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ICR Londra a lansat programul românesc pentru Olimpiada Culturală

Prințul Charles, parteneriat cu MT pentru promovarea turismului în Carpați