in

Românii au construit Parcul Olimpic



Circa 40% dintre lucrătorii angajaţi pentru construirea London 2012 Olympic Park sunt străini, spune Autoritatea pentru Organizarea Jocurilor Olimpice (ODA).

Aproximativ 18.400 de locuri de muncă din 46.000 au fost ocupate de persoane din străinătate, în special din Europa de Est, cu toate că 98% dintre contractele atribuite pentru proiect au fost adjudecate de companii înregistrate în Marea Britanie.

Numai 60% din personalul care a lucrat pe şantier a fost de origine britanică. Peste un sfert – 28% – a fost din UE şi 12% din alte ţări.

Românii, spune ODA, reprezintă cel mai mare grup de lucrători străini cu un procent de 8% din forţa de muncă a şantierului Olimpic, urmată de Irlanda, Lituania, Polonia şi Bulgaria.

Datele au fost elaborate de ODA în decembrie anul trecut, când pe şantier lucrau 8.465 de oameni.

ODA spune că aproape o cincime dintre lucrători erau “localnici” angajaţi din cele cinci cartiere gazdă: Newham, Greenwich, Tower Hamlets, Hackney şi Waltham Forest. Însă “localnic” înseamnă oricine cu o adresă în zonă, inclusiv noi imigranţi cazaţi în hoteluri şi moteluri.

Un purtător de cuvânt al ODA a declarat: “Ne-am atins obiectivele de a forma şi recruta rezidenţi locali şi pe cei fără loc de muncă. Cu toate acestea, deşi ODA a încurajat companiile să angajeze mai mulţi rezidenţi locali, deciziile privind recrutarea sunt în cele din urmă luate de contractorii noştri, dintre care 98% sunt înregistraţi în UK”.

Investiţia pentru proiectul Olympic Park a fost de 9,3 miliarde de lire sterline.

Liderii din lumea afacerilor au evidenţiat o lipsă cronică de competenţe în UK, însă criticii spun că antreprenorii au căutat numai forţă de muncă ieftină din altă parte. Alp Mehmet, vicepreşedintele MigrationWatch, a spus: “Dacă ODA şi contractorii săi s-au dus în străinătate pentru a căuta forţă de muncă ieftină, atunci acest lucru este un act lamentabil”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Suspendarea lui Traian Băsescu, constituţională. Crin Antonescu este preşedintele interimar al României

Angajatorii, chemaţi de Boris Johnson să explice de ce nu angajează tineri londonezi