Toamna politică debutează cu lansarea organizației PSD Newham sub umbrela PSD Anglia



Toamna premergătoare campaniei electorale pentru alegerile parlamentarea din decembrie 2012 debutează în diaspora românească din Regatul Unit cu lansarea filialei PSD Newham sub umbrela organizației PSD Anglia. Social democrații români din Anglia, manageriaza un portfolio politic de organizații, echipe politice și simpatizanți în multe dintre zonele Marii Britanii și Irlandei.

Reprezentanții comunităților de români au organizat o întâlnire de înființare a filialei la care au participat reprezentanți PSD Newham precum și multe familii de români din zona Newham, Harrow, Barnett și Brent. La această întâlnire a participat Ciprian Boloș, vice-președintele PSD Anglia unde, în funcția de președinte a fost aleasă Doamna Florentina Cristea. Florentina este o membră activă a comunității din Newham care de-a lungul anilor petrecuți în Anglia a militat pentru drepturile Românilor și a fost implicată în organizarea multor evenimente dedicate românilor diasporei britanice. În funcțiile de vicepreședinți PSD Newham au fost aleși Cezar Suciu și Felix Arotaritei. În funcția de secretar executiv a fost aleasă Andreea Voinescu, alături de echipă de membri executivi, Costin Croitoriu, Sabina Voinescu, Gianina Cocianga și Ana Dunca.

„Multumesc colegilor mei pentru alegerea mea în funcția de președinte al organizație. Alături de activitatea politică, mă voi implica în continuare în activități culturale și sociale, dedicate românilor din Newham. ” a declarat Florentina Cristea, președintele PSD Newham.

PSD Newham are ca și prim obiectiv organizarea unui club al familiilor românilor din Newham și împrejurimi, care prin prezența organizației pot avea access gratuit la serviciile oferite gratuit prin Primăria din Newham precum și la informațiile privind integrarea românilor în mediul britanic (National Insurance Number, înregistrarea ca și self employed, etc ). PSD Newham are în vedere și organizarea în cât mai scurt timp a unei biblioteci de carte românească pentru membrii familiilor stabilite în această zonă. Mai multe informații despre activitățile PSD Newham pot fi găsite și pe pagină de facebook: http://www.facebook.com/psdnewham.diaspora

Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD Diaspora și președinte PSD Anglia: „ Toamna politică debutează în Anglia cu lansarea PSD Newham. Felicit colegii din Newham pentru inițiativa de a lansa organizația și îi aștept ca împreună ca celelalte echipe politice din Anglia și Irlanda să intensificăm activitatea politică de reprezentare a românilor în fața autorităților din țările de resedinta”

Social-democrații români din diaspora sunt reuniți în organizația PSD Diaspora. Organizațiile promovează identitatea națională, dreptul la muncă, sănătate și educație pentru comunitățile românești din afara granițelor României.

Biroul de Presă, PSD Anglia, www.psdanglia.co.uk

Relații suplimentare: [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă uimește presa britanică

Economia, dependentă de banii diasporei: 2,16 miliarde euro în 7 luni