in

„ Eroul de la London Bridge” spune că se simte abandonat. Florin Moraru: „Am suferit de stres post-traumatic”



Brutarul român supranumit eroul de la London Bridge care a salvat mai multe persoane, în timpul atacului terorist de acum un an, a declarat că se simte abandonat de autorități.

Potivit BBC, Florin Morariu a ajutat oamenii să se ascundă în brutăria sa, apoi s-a confruntat cu cei trei atacatori teroriști, pe 3 iunie anul trecut.

În seara atacului din 3 iunie 2017, Morariu a deschis ușile brutăriei, unde a adăpostit aproximativ 15 trecători speriați și a aruncat cu o ladă de plastic după teroriști. De asemenea, a postat online un videoclip pe care l-a înregistrat chiar în timpul atacului „pentru ca oamenii să știe” ce se întâmpla în haosul din capitala britanică, scrie ProTV.

El a spus că a suferit o tulburare de stres post-traumatic (PTSD) atunci când a simțit că nimeni nu îl ajută.

Opt oameni au murit în urmă cu un an, atunci când trei bărbați au intrat cu o camionetă în pietoni, pe London Bridge, apoi au atacat oamenii în Borough Market.

Morariu spune că a suferit coșmaruri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. „Îmi amintesc cum au murit oamenii, cum au stat oamenii pe trotuar înjunghiați, haosul”, a spus el.

După aceea, se mai arată pe site-ul BBC, Morariu a fost rugat să-și părăsească locuința de către proprietarii care se temeau de represalii ale susținătorilor atacatorilor. Morariu a căutat o nouă casă, dar s-a dovedit aproape imposibil să găsească ceva potrivit.

„Oamenii erau prea speriați să mă primească, dar am înțeles asta. Umblam cu valiza, singur, cu inima amară, fără să știu unde mergeam”, își amintește el. „Nu eram pregătit pentru asta. Era dificil să fiu o persoană simplă și să devin dintr-o dată punctul central al știrilor internaționale”.

Am fost foarte stresat … oamenii nu pot înțelege situația dacă nu au trecut prin așa ceva”, a spus el, adăugând că a început să și fumeze din cauza stresului.

El s-a întors apoi în România pentru consiliere și pentru a încerca să-și reia viața.

„Eroismul” său a fost lăudat de Theresa May în Camera Comunelor, dar cetățeanul român a spus: „nu trebuie să fiu numit erou, trebuie doar să fiu sprijinit”.

Ministerul de Interne a declarat pentru BBC că guvernul este „angajat să îi sprijine pe cei afectați de atacuri” și că Florin Morariu poate solicita despăgubiri financiare.

Brutarul s-a întors acum în Marea Britanie pentru comermorarea unui an de la atac „din respect pentru victime”, unde a participat la o slujbă în memoria victimelor, la Catedrala Southwark.

Avocata lui Florin Morariu, „eroul de la London Bridge ”: „Atacul i-a distrus viața, eroul nostru merită despăgubiri”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românca omorâtă în Neasden era însărcinată în luna a șaptea. Copilul era al celui acuzat de crimă

Nu ai documente justificative, statul îți confiscă banii pe care îi trimiți în țară. Senator PNL: „Toți românii care trimit bani acasă sunt considerați infractori”