in

UK vrea să-şi renegocieze poziţia în UE



Theresa May (foto) , ministrul de interne al Marii Britanii, intenţionează să intervină asupra legilor de liberă circulaţie în UE a cetăţenilor statelor membre, în vederea reducerii afluxului de imigranţi din România şi Bulgaria, citează DailyMail.

Propunerea este considerată ca fiind o provocare la adresa unuia dintre principiile de baza ale Uniunii Europene, directiva de liberă circulaţie, care le permite celor 500 de milioane de oameni membri ai UE să circule liber în orice stat al Uniunii Europene.

Theresa May intenţionează să revizuiască această directivă, sub pretextul că ridicarea restricţiilor existente pentru români şi bulgari care ar trebui să se întâmple anul viitor, ar putea afecta negativ Marea Britanie.

William Hague, ministrul de externe, a început o revizuire strategică a relaţiei Marii Britanii cu Uniuniea Europeană, revizuire ce va conduce, probabil, la renegocierea unor puteri şi va lua în calcul anumite controale asupra imigranţilor.

Theresa May intenţionează să analizeze abuzurile asupra libertăţii de mişcare, dar şi dacă este un echilibru în luarea deciziilor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie şi care este impactul acestor decizii.

Aceasta este îngrijorată cu privire la extinderea Uniunii Europene şi la nivelul mare de imigraţie economică ce ar putea fi o consecinţă a acestei expansiuni. Deşi a refuzat să numească ţările europene care vor fi parte din analiza asupra directivei libertăţii de mişcare, se presupune că ar fi vorba de România şi Bulgaria.

Este posibilă introducerea vizelor pentru o parte din imigranţi din anumite ţări, în timp ce alţii vor putea să intre în UK fără nici un fel de restricţie.

Deşi poate părea o urmare firească a consecinţelor valului de imigranţi care a lovit Marea Britanie în ultimii ani, ar fi totuşi o provocare pentru directiva de liberă circulaţie, care este unul dintre cele patru „libertăţi fundamentale” din tratatul de întemeiere a Uniunii Europene din 1957.

La Conferinţa Conservatorilor de la Birmingham care a început ieri, David Cameron a promis că va bloca orice încercări de creştere a bugetului Uniunii Europene din 2014.

Aboneaza-te la stirile oferite de Ziarul Romanesc:

Adresa de email: 

Serviciu oferite de: FeedBurner

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medicii români, la mare căutare în Franţa

Blue Air creşte limita de greutate pentru bagajele de mână