in

Parlamentar britanic – “Afară cu imigranţii fără locuri de muncă”



Parlamentarul conservator Stewart Jackson (foto) va depune mâine un proiect de lege prin care speră să le interzică accesul în Marea Britanie europenilor care au cazier, care nu au un loc de muncă sau sunt suspecţi că practică “turismul medical”.

În acelaşi proiect de lege, imigranţii vor putea cere beneficii doar după 18 luni după ce s-au stabilit în Marea Britanie.

Jackson, citat de express.co.uk, a declarat: “În acest moment avem un sistem care refuză oamenii calificaţi din Orientul Mijlociu, dar da voie oricui din Europa să între, indiferent de educaţie şi calificări. Ne dorim oameni care muncesc, oameni calificaţi, dar cel mai mult ne dorim să recăpătăm controlul asupra propriilor graniţe”.

După extinderea Uniunii Europene din 2004, Marea Britanie s-a confruntat cu un influx de imigranţi, în special din ţările din Estul Europei. La sfârşitul anului 2013 se vor ridica restricţiile referitoare la dreptul de a munci în UK pentru români şi bulgari, iar britanicii sunt speriaţi de următorul val de forţă de munca necalificată care ar putea destabiliza piaţa muncii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.9]

Dacia “împlineşte” 1000 de comenzi de Duster în UK

Programul Festivalului de Film Romanesc de la Londra 2012