in

Atac la adresa României



In 2014 va exista un val de infracţionalitate fără precedent în Marea Britanie, dacă nu împiedicăm ca românii şi bulgarii să aibă acces liber în Marea Britanie, susţine un europarlamentar de la UKIP, Godfrey Bloom, într- un text publicat pe 6 noiembrie pe portalul publicserviceeurope.com, sub titlul “Marea Britanie «nu-şi poate permite» imigranţi bulgari şi români”. Articolul este ilustrat cu o imagine cu steagul României.

“Indiferent cine va fi ales pe 15 noiembrie să conducă forţele de poliţie, Marea Britanie nu va fi în stare să oprească potopul de noi imigranţi fiindcă mâinile guvernului sunt legate şi nu poate împiedica ridicarea restricţiilor fără a încălca tratatul semnat cu Bulgaria şi România când au aderat acestea la UE în 2007, scrie Bloom.

“Guvernului îi estea teamă să evalueze cât de mulţi bulgari şi români se vor muta aici, din cauză că administraţia anterioară a subestimat extrem de mult numărul imigranţilor în 2004.

“In 2014 va exista un val de infracţionalitate fara precedent”

Guvernul anterior a prezis că mai puţin de 20.000 de est-europeni vor sosi, însă datele Oficiului Naţional de Statistică arată că anul trecut în Marea Britanie lucrau peste 600.000 de imigranţi est-europeni.”

Bloom leagă apoi scăderea populaţiei României de exodul către ţările bogate: “Statisticile au arătat deja că populaţia României s-a redus cu peste 12% din 2002, întrucât sute de mii de persoane au părăsit ţara afectată de sărăcie pentru ţări mai bogate precum Marea Britanie.

Datele ultimului recensământ efectuat în România relevă că imigraţia şi rata scăzută de naşteri au făcut ca populaţia să se reducă la 19 milioane, o scădere de aproape trei milioane în trei ani, un milion dintre români lucrând în străinătate. Cu toate acestea, alte estimări sugerează că numărul lucrătorilor plecaţi din ţară ar putea fi de trei milioane.”

“Nu există date oficiale privind numărul de români din Regatul Unit, însă firmele britanice au făcut publicitate pe un website românesc la 2.400 de posturi vacante pentru asistente, ingineri şi alte profesii.”

Fraude şi furturi

Bloom face referire şi la faptul că autorităţile din România şi-au exprimat îngrijorarea că există doar aproximativ cinci milioane de angajaţi care plătesc impozite, iar restul sunt pensionari, copii, fermieri de subzistenţă sau persoane care lucrează ilegal. Un asemenea raport este nesustenabil.

Pe de altă parte, europarlamentarul britanic face referire şi la informaţii preluate din presa britanică, potrivit cărora, în prezent, 90 la sută dintre fraudele Regatul Unit
 de la bancomate sunt comise de bande româneşti, precum şi la hoţii de buzunare români, crima organizată în care sunt implicaţi românii în Marea Britanie şi copiii români puşi să cerşească şi să fure.

“O investigaţie recentă a relevat că un număr mare de români lucrează în Regatul Unit ca vânzători de Big Issue în acelaşi timp solicitând beneficii. Aproape 1 din 3 vânzători de Big Issue – 700 dintre-o armată naţională de 2.250 de vânzători înregistraţi, potrivit revistei – s-a descoperit că provine din România. In acest moment 90% dintre fraudele la bancomate sunt comise de bande de români; o bandă de români care se ocupa cu furtul din buzunare a comis peste 180 de furturi şi crima organizată este în floare, transportându-şi bandele cu autocarul. Aceştia exploatează copiii punându-i să cerşească şi să fure.”

Europarlamentarul britanic dă şi exemple: “Un exemplu ruşinos de infracţiune împotriva bătrânilor a fost comisă la începutul acestui an când doi membri ai unei bande româneşti, care a luat în vizor persoane vârstnice pentru a le fura cardurile bancare, au fost condamnaţi fiecare la şase ani de închisoare.

Ioan Huţup, de 30 de ani, şi Elena, Batan, de 38, îi spionau pe pensionari când îşi foloseau cardurile la casieriile supermarketurilor, privind-i cum îşi introduc PIN-ul şi apoi urmărindu-i până acasă. Acolo foloseau o serie de trucuri pentru a distrage victima în timp ce cardul acesteia era furat şi apoi folosit la retragerea de bani.

Judecătorul care a dat sentinţa a spus că aceştia vor fi deportaţi după ispăşirea pedepsei. Dacă va fi aşa. Ei vor fi liberi în trei ani şi vor face apel împotriva deportării fiindcă este împotriva drepturilor omului să fie trimişi acasă, iar noi vom rămâne cu ei sau ne vom confrunta cu ani de provocări juridice de pe urma cărora numai avocaţii vor beneficia.”

30 de milioane

Bloom citează şi articolul recent din Daily Mail, în care se vorbea de “30 de milioane de români si bulgari” care sunt gata să invadeze Marea Britanie în căutare de locuri de muncă.

“Adminsitraţia bulgară, finanţată de Uniunea Europeană, este profund coruptă. Putregaiul este la vârf şi se strecoară în jos în societate şi noi nu vrem asta aici. Economiile acestor ţări vor dicta cifrele imigraţiei. Bulgaria are cel mai scăzut venit mediu din UE. Polonia are un PIB pe cap de locuitor de 13,000 de $ în timp ce PIB-ul per capita în Bulgaria este de numai 7,300 $. Bulgaria şi România au împreună 30 de milioane de locuitori.

Dacă numai 5% migrează aici, aceasta înseamnă o nouă potenţială forţă de muncă de 1,5 milioane în căutarea unui loc de muncă. Având în vedere că noi avem o rată de şomaj de un milion în rândul tinerilor şi o rată generală de şomaj de 8,4%, aceasta înseamnă 1,5 milioane de potenţiale persoane în căutarea unui loc de muncă sau a unor beneficii.
Nu ne putem permite aceste beneficii, nu ne putem permite un şomaj britanic şi mai mare, nu ne mai putem permite locuinţe sociale în plus şi presiune asupra infrastructurilor noastre şi nu ne putem permite o explodare a infracţiunilor.

Ministrul de Interne, Theresa May, trebuie să se ocupe de această situaţie de urgenţă, pentru a rupe tratatul semnat de laburişti în vederea protejării frontierelor şi cetăţenilor noştri.”

Europarlamentarul Godfrey Bloom reprezintă UKIP în Yorkshire şi North Lincolnshire. UKIP este un partid politic populist de dreapta din Marea Britanie. In noiembrie 2010, Bloom a fost dat afară din cadrul unei dezbateri din Parlamentul European, după ce i-a adresat un slogan nazist unui parlamentar german care vorbea despre criză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român condamnat la închisoare pentru că si-a omorât iubitul britanic

Bătălia electorală pentru diaspora