in

Ziua Românilor de Pretutindeni



Pe data de 30 noiembrie 2012 se sărbătoreşte Ziua Românilor de Pretutindeni. Cu această ocazie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează diverse manifestări culturale în comunităţile româneşti din străinătate.

Manifestările vor fi organizate în vederea închegării comunitatiilor în jurul valorilor culturale româneşti şi se vor desfăşura la Roma, Milano, Padova, Zaragoza, Madrid, Bilbao, Atena şi Chişinău, în perioadă 29 noiembrie – 1 decembrie, cu o serie de concerte susţinute de artişţi români.

În organizarea acestor manifestări, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni beneficiază de sprijinul misiunilor diplomatice şi mediului asociativ de pe plan local.

Evenimentele reprezintă o bună ocazie pentru cei implicaţi în campania electorală să îşi promoveze candidaţii, aşa că rămâne de văzut cine va participă mai exact şi dacă cineva îşi va asuma meritele pentru organizarea acestei “zi a românilor”.

Se estimează că manifestările dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni vor reuni peste 30.000 de români care trăiesc peste hotare, precum şi personalităţi marcante ale administraţiei publice centrale şi locale din ţările vizate.

Deşi în Londra trăiesc sute de mii de români, această metropolă nu se afla pe lista oraşelor în care DRP organizează evenimente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fraudă bancară de 3 milioane de lire: român prins în flagrant

Părinţii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile