in

Părinţii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile



Părinţii sau tutorii care au copii în întreţinere şi doresc să plece la muncă în străinătate vor fi obligaţi să notifice serviciul de asistenţă socială cu 40 de zile înainte de a părăsi ţara, nominalizând persoana care se va ocupa de întreţinerea copilului pe perioada absenţei.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, adoptat marţi, 27 noiembrie, de Guvern, pentru modificarea şi completarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Măsura vizează o mai mare responsabilizare a părinţilor, precum şi monitorizarea la nivelul autorităţilor locale şi centrale a situaţiei numărului de copii rămaşi în ţară în îngrijirea altor persoane.

Aproximativ 60.000 de familii din România au plecat la muncă în străinătate, lăsându-şi copiii în grija rudelor sau a statului. La sfârşitul primului semestru din 2012 numărul copiilor rămaşi acasă ajungea la 84.312, în scădere faţă de anii anteriori, arată statisticile oficiale. Potrivit datelor făcute publice recent de Direcţia Generală Protecţia Copilului, cei mai mulţi sunt copiii care au un singur părinte ce lucrează în afara ţării (49.805). Chiar şi în aceste condiţii, o parte dintre ei au fost integraţi în sistemul de protecţie specială (1.345). În cazul copiilor cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate (23.632), majoritatea sunt îngrijiţi de rude până la gradul IV şi aproape 1000 au fost plasaţi de stat la asistenţi maternali, în centre de plasament, la rude sau la alte familii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ziua Românilor de Pretutindeni

Un grup de hackeri români a fost arestat după un tun de 25 de milioane