in

320 de arestaţi la Londra pentru violenţă



Între 25 şi 30 noiembrie se desfăşoară în Londra operaţiunea Athena, menită să identifice infractorii responsabili de violenţa domestică şi criminalitate motivată de ură. Operaţiunea se desfăşoară anual şi coincide cu Ziua Fundiţei Albe, care are ca scop creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de violenţă asupra femeilor.

Peste 320 de persoane au fost arestate în timpul unor raiduri inopinate în Londra, în cadrul acestei operaţiuni care vizează combaterea violenţei în familie. Arestările au fost făcute de ofiţeri ai Metropolitan Police Community Safety Unit.

“Violenţa şi abuzurile asupra partenerilor de cuplu sunt de o amploare şocantă. Aproximativ o treime dintre femei suferă de o formă de abuz fizic sau psihic din partea partenerilor lor. Suferinţa în spatele uşilor închise nu este o soluţie şi nu poate fi ignorată. Cu toţii suntem responsabili pentru stoparea violenţei domestice”, a declarat vicecomisarul Simon Byrne.

Operaţiunea Athena se va desfăşura până în 30 noiembrie, iar în această perioadă se vor organiza şi workshop-uri pentru victimele abuzurilor fizice. Campania nu este dedicată exclusiv femeilor, ci şi bărbaţilor victime ale violenţei domestice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un grup de hackeri români a fost arestat după un tun de 25 de milioane

Băsescu: Ponta e ca un pisicuţ, când vine la mine. Reacţia premierului: Pisica blândă zgârie rău