in

UK se pregăteşte pentru cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani



Primăriile din Marea Britanie se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani. După inundaţii de proporţii care au devastat mai multe zone ale ţării, temperaturile vor coborî sub zero grade şi va începe să ningă.

Institutul Meteorologic a avertizat că începând din această seara, temperaturile din zonele rurale vor scădea până la -5°c şi vor fi însoţite de căderi de grindina şi zăpadă. De asemenea, datorită scăderii drastice a temperaturii, cantităţile mari de apă care încă acoperă mai multe zone ale ţării vor putea îngheţa, făcând circulaţia anevoioasă atât pentru pietoni, cât şi pentru conducătorii auto.

După ce mai multe trasee au fost anulate din cauza inundaţiilor din ultimele săptămâni, este posibil ca situaţia să fie şi mai îngreunată de căderea zăpezii. Dar acesta e doar începutul. Experţii avertizează că iarna îşi va intra în drepturi în decembrie şi ianuarie, când temperaturile vor scădea până la minus 20°C în anumite zone.

Autorităţile susţin că ar fi pregătite cu suficiente pluguri de zăpadă pentru o iarnă grea. Primăriile au depozitat peste 1,3 milioane de tone de sare pentru drumuri şi au la dispoziţie suficiente maşini care să împrăştie sarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dar noi de ce mai votăm?

Parlamentul, o mare familie. Baronii locali îşi trimit fiii şi finii în Parlament