in

Bani din UK pentru o familie din România care nu are locuinţă



(foto: Val Newton si Familia Agipa)

Câteva sute de lire s-au adunat după ce ziarul Evening Post South Wales a publicat un apel umanitar iniţiat de Val Newton fondatoarea unei organizaţii caritabile. Banii sunt strânşi pentru a ajuta familia Agipa din România, din care face parte doamna Agipa şi cei trei copii ai săi: Cătălina în vârstă de 13 ani, Vasile în vârstă de 11 ani şi Mihai în vârstă de 8 ani.

Până în acest moment, doamnana Newton a reuşit să strângă £420 din cei £2,500 de care mai este nevoie pentru a ajuta această familie. “Sunt aproape sigură că această familie va reuşi să se mute într-o casă înainte de Crăciun – pentru că aceşti copii nu au avut un Crăciun până acum”, a declarat Val Newton. Aceasta plănuieşte să cheltuie £200 — £300 şi pe lemne pentru încălzirea casei în care vor locui cei patru, casă care se afla într-o zona unde temperaturile pot scădea până la minus 30 de grade.

Istoria familiei Agipa este tragică: fiica cea mare în vârsta de 18 ani s-a sinucis, iar ceilalţi trei copii au avut şi ei tentative de sinucidere cauzate de un tată abuziv şi de sărăcia extremă în care trăiesc. Pentru că familia nu are unde locui, momentan a fost găzduită de un spital de boli mintale.

Primarul din Curea, satul din care provine familia, le-a oferit acestora o bucată de pământ pe care să poată să îşi construiască o locuinţa. Doamna Newton a reuşit să plătească £4,000 pentru construcţia casei (care costă în total £6500), dar mai are încă nevoie de mici donaţii pentru a termina casa şi pentru a cumpăra mobila necesară.

Val Newton a pus bazele organizaţiei caritabile Wales Romanian Aid în 1971, împreună cu regretatul său soţ Bill, după ce au intrat în contact cu situaţia precară a orfanilor din România prin intermediul unei emisiuni televizate.

Pentru a dona, luaţi legătura cu Val la 01269 843345 sau trimteti bunuri la Tycroes, Maesybont, Cross Hands, SA14 7HD.

Puteţi accesa şi www.walesromanianaid.co.uk pentru a va oferi suportul pentru proiectele derulate de această organizaţie.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Terorişti Al Qaeda în România

Rezultate Parţiale BEC: Camera Deputaţilor: USL – 58,63%, ARD – 16,69%. Senat: USL – 60,03%, ARD – 16,95%