Teignbridge Taxis a angajat 15 şoferi români, după ce nu a găsit personal dedicat la nivel local. Compania activează pe piaţă de 6 ani şi are o flotă de aproximativ 30 de maşini. Deşi a încercat să recruteze local, nu a găsit personalul potrivit.
Directorul companiei a declarat: “Să angajezi oameni în această zonă este ca şi cum te-ai lovi cu capul de un zid de cărămidă. Iniţial nu am vrut să aducem şoferi din Estul Europei, însă nu am avut de ales; avem nevoie de şoferi care-şi doresc acest loc de muncă şi care îşi fac treaba bine”.
Majoritatea oamenilor intervievaţi local pentru posturile de şoferi nu au dorit să lucreze la ore incomode sau să se pună în serviciul clientului astfel încât să dea mai mult decât li se cere. Românii însă preţuiesc un astfel de loc de muncă: „Românii angajaţi de noi fac orice pentru clientul lor. Mai nou avem clienţi care solicită doar serviciile şoferilor români”, a continuat acesta.
Deşi firma a colaborat cu o agenţie de recrutare şi training a noilor veniţi, obţinerea permiselor de muncă a fost un coşmar, fiind nevoie de nenumărate documente aprobate de autorităţi din România. Cu toate acestea, primăria i-a solicitat directorului firmei de taxi documente suplimentare, fapt pentru care a fost nevoit să solicite ajutorul Consulatului Roman la Londra.
Toate aceste piedici birocratice l-au costat pe angajator peste £1,600, deşi documentele primite din UK erau identice cu cele din România.
Reprezentanţii autorităţilor s-au grăbit să explice de ce i s-au pus atât de multe piedici directorului firmei de taximetrie, motivând că documentele din România trebuiau dublate de unele obţinute în UK, pentru a demonstra că sunt autentice şi pentru a proteja primăria şi publicul.