in

Ambasadorul Dan Mihalache: „Brexitul nu are un impact semnificativ”

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a afirmat miercuri, 12 decembrie, că ieșirea Marii Britanii din UE nu se va constitui într-un impact semnificativ pentru România. El a mai spus că parteneriatul strategic cu Marea Britanie urmează a fi regândit dintr-o altă perspectivă, pentru a continua această relație bilaterală la parametri maximi.

„Nu cred că, în momentul de față, pentru noi, Brexitul are, ca țară, un impact semnificativ. Sigur, dacă e vorba de Uniunea Europeană, e cu totul altă arhitectură. E o arhitectură mai complexă, însă din punct de vedere a relațiilor bilaterale, noi ne pregătim în continuare de un parteneriat consolidat cu Marea Britanie pe zonele pe care îl avem deja – mă refer la politică externă, apărare, schimb de informații, securitate națională – dar și la aprofundarea acestui parteneriat pe zona economică, pe zona de investiții, pe zona universitară, a studiilor.”

„Și, din acest punct de vedere, lucrăm la un nou document de parteneriat strategic. Noi avem un parteneriat strategic cu Marea Britanie, dar acel document trebuie regândit, pentru că el era creat din perspectiva statutului Regatului Unit ca membru al Uniunii Europene și acum trebuie să-l regândim dintr-o altă perspectivă, ceea ce facem. Și poate că, în primăvara anului viitor, sigur, în funcție şi de evoluțiile care vor exista – vedeți că e o situație economică foarte fluidă în Marea Britanie, apropo de deciziile privind Brexitul – vom vedea anul viitor ce soluție vom găsi pentru a continua această relație bilaterală la parametri maximi”, a declarat Mihalache pentru Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis se întâlnește cu Theresa May: „Vreau să o încurajez un pic”

Există șansa unui Crăciun cu zăpadă în Marea Britanie