in

Yvette Cooper: “Cerem restricții imediate”

Noua politică laburistă a imigrației

Laburiștii cer măsuri imediate de restricționare a acordării de beneficii pentru noii cetățenii din Uniunea Europeană.



În cadrul unui discurs important în care a prezentat noua abordare a laburiștilor privind imigrația, ținut pe 7 martie la Institute for Public Policy Research (IPPR) în Londra, Yvette Cooper, ministrul de Interne din umbră, a spus că sunt posibile acțiuni rapide asupra beneficiilor, în conformitate cu normele europene. Cooper a cerut guvernului să fie mai strict cu acordarea beneficiilor către imigranți!

Yvette Cooper a prezentat un pachet de măsuri pentru restricționarea imediată a accesului la ajutoare sociale pentru noii imigranți europeni care vin în Marea Britanie ce poate fi implementat cu rapiditate.

Ea a spus că guvernul Cameron a avut dreptate să analizeze această problemă, dar a spus că sunt necesare propuneri practice specifice, în locul “freneziei de informare și retorică” din prezent a guvernului. Ministrul de interne din umbră a spus că sunt posibile acțiuni rapide în conformitate cu regulamentele europene existente pentru a le interzice imigranților să solicite indemnizații de șomaj.

Acest lucru poate fi făcut prin adăugarea unui test “de prezență” testului actual de rezidență abituală, pe care noii imigranți trebuie să-l susțină în prezent pentru a solicita indemnizația de șomaj.

Cooper a spus de asemenea că este posibil să se acționeze pentru ca imigranții să poată primi beneficii numai dacă sunt de mai multă vreme în țară și au plătit taxe.

Laburiștii vor de asemenea să înceapă o discuție europeană pentru a pune capăt unei dispoziții vechi care prevede plata unor beneficii familiale, cum sunt alocațiile pentru copii și deduceri pentru copii, membrilor familiilor care trăiesc în străinătate.

Cooper a spus că nu este corect ca unii să se poată muta la Londra și să-și lase copii la Paris sau la Praga și să solicite beneficii britanice pentru familie și să le trimită acasă.

“Guvernul are dreptate să analizeze această problemă. ~nsă până acum nu a venit cu nicio propunere practică specifică și este angajat într-o frenezie a informării și retoricii”.

“Noi am sprijinit decizia coaliției de a împiedica lucrătorii cu calificare înaltă să vină să facă munci necalificate. Vom continua această politică”, a spus Yvette Cooper. Nu numai atât. Parlamentarul laburist de West Yorkshire a cerut ca Guvernul să facă mai multe pentru a rezolva “provocarea” reprezentată de imigrația est-europeană.

Aceasta a acceptat că au existat “dovezi ale unei tendințe de scădere” a salariilor pentru unii lucrători britanici cu salarii mici ca rezultat al eșecului laburiștilor de a limita numărul oamenilor care s-au mutat în UK din cele opt țări europene care au aderat la UE în 2004.

Cooper a spus că influxul de sute de mii de persoane din țări precum Polonia a avut un “impact inegal” asupra a diferite sectoare ale economiei, și a făcut ca lucrătorii să fie “subminați” de angajatori lipsiți de scrupule care le plătesc lucrătorilor imigranți mai puțin decât salariul minim. Cooper a spus că este important să se recunoască că există “diferite tipuri de imigrație”, însă a acceptat că imigrația de muncitori necalificați a fost “prea mare” pe timpul laburiștilor.

Ea a promis că un viitor guvern laburist va “asigura restricții temporare maxime pentru orice altă țară care va adera în viitor la UE”.

Și a făcut apel pentru represalii imediate împotriva angajatorilor lipsiți de scrupule, a “proprietarilor escroci” și a “abuzurilor” din partea agențiilor de recrutare care exploatează lucrătorii imigranți pentru a reduce salariile și standardele de viață.

Reacții

Parlamentarul conservator Philip Hollobone a lansat un atac furios la adresa lui Cooper. El a spus: “Nu-mi vine să cred nerușinarea ei și a laburiștilor. Ei au recunoscut că au greșit mult, mult prea târziu. Ea încearcă să acționeze, dar prea târziu. Publicul britanic va trebui să trăiască cu consecințele politicii ușilor deschise a laburiștilor privind imigrația mulți ani de acum înainte”.

Parlamentarul conservator Graham Evans a spus: “E un lucru clar că laburiștii ne-au lăsat sistemul de imigrație în haos. Reformele pe care le fac conservatorii la sistemul nostru de imigrație a făcut ca imigrația să se reducă cu o treime de la alegerile generale.

~nsă laburiștii s-au opus tuturor pașilor pe care i-am făcut pentru a reduce imigrația. Laburiștii s-au opus de asemenea obiectivului conservatorilor de a reduce imigrația netă de la sute de mii la zeci de mii.

Aceasta este diferența cheie dintre conservatori și laburiști – noi vrem imigrația netă sub 100.000, publicul susține acest lucru, însă laburiștii se opun. Laburiștii nu au nicio credibilitate privind imigrația, ei nu au absolut nicio legătură cu opinia publică și nu vor mai fi niciodată credibili pe această problemă”.

Sir Andrew Green de la MigrationWatch, a spus: “Lipsa flagrantă în acest discurs este orice recunoaștere a ceea ce cred laburiștii că este nivelul potrivit de imigrație. Până nu răspund la această întrebare și nu spun cum vor ajunge la acel nivel, vor continua să fie lipsiți de credibilitate – având în vedere că au permis la trei milioane de imigranți să vină în Marea Britanie sub conducerea lor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corlățean: “Reformă, dar fără discriminare”

Prins cu 44 de telefoane furate