in

Scandal din cauza sondajului BBC cu privire la români și bulgari

La o zi după publicarea studiului privind migrația, Televiziunea BBC este acuzată de părtinire politică și de faptul că nu a interpretat corect propriul sondaj de opinie. Sondajul arată că doar 1% dintre români și 4% dintre bulgari ar intenționa să plece în Anglia.



Daily Mail și The Telegraph, două cotidiene ce se situează împotriva ridicării restricțiilor pentru români și bulgari, scriu că dacă BBC ar fi transformat procentele atunci s-ar vedea că de fapt numărul celor care vor să muncească în Marea Britanie este mare.

Sondaj BBC: DOAR 1% dintre români vor să vină în Marea Britanie

”În România aproximativ 15.3 milioane de oameni sunt la vârsta la care se poate munci. 1% ar însemna 153.000 de români. În Bulgaria sunt aproximativ 4.7 milioane de oameni care pot munci, ceea ce înseamnă că, potrivit cifrelor BBC, 196.000 de bulgari ar putea veni să muncească în Marea Britanie”, scrie The Telegraph.

Cifrele The Telegraph sunt false, întrucât populația activă a României se situează undeva în jurul a 9 milioane și jumătate de persoane, conform Institutului Național de Statistică din România.

”Sondajul BBC este îngrijorător, dar televiziunea a încercat să-l minimalizeze. Procentele par mici, dar dacă le transformi observi că rezultatul e altul”, a declarat Andrew Green, președintele MigrationWatch UK.

Parlamentarii britanici: migrația din România și Bulgaria va fi scăzută

Sondajul comandat de către BBC în fiecare dintre cele două ţări, asupra unui număr de peste 1.000 de persoane, sugerează că cei mai mulţi dintre cei intervievaţi ar veni numai în baza unei oferte din partea unei firme.

Dintre persoanele chestionate, mai multe au intenţionat să caute un loc de muncă în UE, inclusiv în Marea Britanie, în 2013, decât în 2014. Un număr semnificativ a declarat că ar dori să muncească în Marea Britanie, dar cei care îşi fac planuri concrete în acest sens sunt mult mai puţini.

Sondajele de opinie privind imigraţia din România şi Bulgaria în Marea Britanie nu reflectă neapărat realitatea, se arată și într-o postare de pe blogul ziarului The Guardian.

„Proiecţiile privind imigraţia bazate pe sondaje de opinie sunt lipsite de credibilitate. Anul trecut, ziarul The Sun anunţa în exclusivitate că 48% dintre britanici vor să emigreze; mă întreb de ce instituţiile media persistă cu astfel de materiale de mizerie?”, se mai arată în articol.

Premierul român, Victor Ponta, a declarat pentru Newsnight de pe BBC2, beneficiarii sondajului, că este conștient de faptul că mulți români și mai ales romi din România, comit infracțiuni în Marea Britanie, se arată în Daily Mail.

El a mai spus că români nu au comis infracțiuni grave, însă unii dintre ei, atât români cât și romi, sunt vinovați de infracțiuni mai mici, precum cerșitul ori furtul telefoanelor mobile”

Victor Ponta: Doar romii vin să ia ajutoare sociale

Conform BBC Newsnight, Ponta, a mai declarat nimic semnificativ nu se va schimba în ceea ce privește migrația românească în Marea Britanie începând de anul viitor. Cel mai mare val de migrație românească a fost deja în perioada 2007-2008 și principala destinație a fost Spania și Italia“, a spus el. Ponta a adăugat: Nu este niciun pericol și niciun val de imigranți nu va veni din Bulgaria și România.

“Tot ceea ce cerem este ca cetățenii români și bulgari să se bucure de aceleași drepturi ca cei francezi sau germani. “

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copii romi din România, luaţi din şcoli şi forţaţi să cerşească în Scoția

Şomaj la cote înalte în România: 6,5 milioane de persoane nu au loc de muncă