in

Un român la maratonul de la Manchester

Dan Dumitru, românul din Leeds care a purtat Flacăra Olimpică la jocurile de anul trecut, a participat la maratonul caritabil de la Manchester. El a fost singurul român din cei peste 10.000 de participanți din 70 de țări și a terminat cursa cu timpul de 3 ore 42 minute şi 41 secunde. Scopul lui Dan este de a strânge bani pentru două proiecte caritabile pe care le-a inițiat anul acesta.



Unul dintre ele, pentru care a participat și la evenimentul sportiv de la Manchester este intitulat “Alerg pentru Radu”. “Radu este un copil de 9 ani, din Iaşi, care anul trecut, în noiembrie, a fost diagnosticat cu limfom ganglionar de tip Hudgkin. Participând la Maratonul caritabil de la Manchester am vrut să le aduc părinţilor speranţa şi dovada că şi românii din străinătate sunt implicaţi în acte de caritate şi nu rămân indiferenţi la problemele celor din ţară.

Video: A alergat cu flacăra olimpică pentru România

Gândindu-mă la cei care mi-au trimis mesaje de încurajare, dar mai ales la Radu am reuşit să termin maratonul de la Manchester în 3 ore 42 minute şi 41 secunde,” a declarant Dan Dumitru. El a mai relatat că publicul și sportivii au ținut, înainte de start, 26 de secunde de reculegere, urmate de 26 de secunde de aplauze, pentru victimele de la Boston.

Purtătorul Flăcării Olimpice a mai spus că organizarea evenimentului a fost de excepție, pe parcursul celor 42 de kilometri locuitorii diferitelor comunităţi locale din zona Mancheste întrecându-se în organizare. Linia de sosire a fost în fața stadionului Old Traford, gazda echipei Manchester United. “Sunt mândru că fac parte din această familie mare a maratoniştilor, care nu ţine cont de vârstă, religie, culoare şi mai ales de cât de mic sau mare este sufletul fiecăruia.

Maraton pentru copiii orfani din Valea Plopului

În luna iunie a anului curent mă pregătesc să sar cu paraşuta de la distanţă de 15.000 picioare (5.000 de metri), cel mai mare în UK pentru amatori. Fondurile strânse din această acţiune vor merge la Fundaţia: Cancer Research,” a mai declarat Dan Dumitru. Dacă doriți să îl susțineți pe maratonistul român și proiectele sale caritabile, puteți să îi scrieți la adresa  de email [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Europa vrea să interzică micii

Prezentatoarea TV Tessa Dunlop: “Românii sunt oameni educați. UK are de câștigat!”