in

S-au găsit vinovații! 40.000 de cetățeni europeni au cerut ajutoare de șomaj în UK

Un raport comandat de comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, Laszlo Andor, arată că 112.000 de cetățeni europeni ridică ajutoare de șomaj din Marea Britanie, iar 37% dintre aceștia (aproximativ 40.000 de persoane) nu au lucrat niciodată în această țară, relatează The Telegraph.



Aceasta ar fi, conform articolului din cotidianul britanic, o posibilă legătură între generozitatea sistemului britanic de beneficii sociale și numărul cetățenilor UE care se mută aici.

În Marea Britanie sunt sute de mii de șomeri din restul Uniunii Europene

Cu toate acestea, Laszlo Andor a susținut că sistemul social din Marea Britanie nu este un factor de atracție pentru imigranți, lucru contestat de Guvernul britanic.

Conform legilor actuale ale UE, scrie The Telegraph, Marea Britanie oferă aceleași beneficii pentru cetățenii UE ca și pentru britanicii nativi. Conservatorii, inclusiv Boris Johnson, primarul Londrei, spun că aceste norme ar trebui schimbate, se mai arată în articol.

Theresa May se bâlbâie în fața Comisiei Europene. Ministrul de Interne nu are date despre beneficiile sociale acordate imigranților UE

Comisia Europeană a transmis că Guvernul Cameron nu a reușit să furnizeze dovezi că cetățenii UE vin în Marea Britanie pentru a pretinde ajutoare sociale. Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al CE, a declarat că majoritatea imigranților vin în Marea Britanie pentru a lucra și a contribui mai mult la sistemul de protecție socială decât pentru a obține ceva.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Romeo Couți, președintele Forumului Internațional al Jurnaliștilor Români: “Ne-am propus solidarizarea jurnaliștilor români de pretutindeni”

Lupta împotriva imigrației naște inepții